Orbán: A végén szeretnék elégedett lenni

„A végén szeretnék elégedett lenni, majd ha túl vagyunk a munka dandárján. Még az elején vagyunk. A tervezet csak egy tervezet, még sokat fogunk róla a parlamentben beszélni”, nyilatkozta lapunknak Orbán Viktor a Képviselői Irodaházban, amikor távozott a Fidesz–KDNP-frakciószövetség üléséről, ahol a képviselők az új alkotmány normaszöveg-tervezetét vitatták meg és fogadták el.

Lapunk az ülésről távozó fideszes képviselőktől úgy értesült, a miniszterelnök a frakcióülésen elégedett volt a normaszöveg-tervezettel. A zárt ajtók mögött az azt szövegező bizottság tagjait, Szájer Józsefet, Gulyás Gergelyt, illetve Salamon László teljesítményét meg is tapsoltatta. Információink szerint a frakcióülésen Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a húsvéti alkotmány a jövőnek szól, de a múltból táplálkozik és a jelent tükrözi.

Lázár János frakcióvezető utóbb közölte: a frakcióülésen döntöttek arról, hogy nem alkotmány, hanem alaptörvény lesz az elnevezés, és Nemzeti hitvallás lesz a preambulum címe. Lázár elmondása szerint lesznek módosító indítványok. Élénk vita a családi szavazásról bontakozott ki a frakcióülésen, információink szerint a végleges alkotmány nem biztosít majd gyerekek után járó szavazati jogot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.