Medina mégiscsak kárpótlást vár

A tervezett katonai radarnak helyet adó Medina polgármestere korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy a falu nem vár kárpótlást a HM-től. Vagy mégis?

AHM által aMedinára tervezett katonai lokátort az érintett falu és két közeli település, Szedres és Zomba meglehetősen nyugodtan fogadta, a környékbeliek várhatóan nem tiltakoznak majd. Arról is kérdeztük a három Tolna megyei falu vezetőit, várnak-e valamilyen ellentételezést a Zengőről és a Tubesről a helybéliek által elűzött beruházás befogadása miatt. Mindhárman nemmel feleltek.

Ez csak részben igaz. Kiderült ugyanis, hogy 2010. november 18-án ülést tartott Medina képviselő-testülete, s azon Vén Attila, a falu Fidesz–KDNP támogatással megválasztott polgármestere tájékoztatta a község irányítóit a HM terveiről.

A képviselők négy igen és egy tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy elviekben elfogadják a HM terveit, de levelet küldenek Hende Csaba miniszternek, amiben összefoglalják, milyen segítséget várnak a tárcától. A levélben az áll, hogy a falu szeretné, ha a HM támogatna több medinai beruházást. Így a kábeltévé-hálózat kiépítésének befejezését, a csapadékelvezető rendszer megvalósítását, a művelődési ház és az általános iskola felújítását, egy új óvoda építését, a buszmegállók és a közparkok rendbetételét, egy új kút fúrását. Mindez egymilliárd 268 millió forintjába kerülne az évi körülbelül 100 millió forintból gazdálkodó településnek. Vén Attila kérdésünkre elmondta: valóban szeretnék megkapni a HM segítségét. Mindez azonban csak kérés, nem követelés. Ha a HM nem tud segíteni, akkor sem tiltakoznak majd. A novemberben elküldött levélre egyébként Medina még nem kapott választ a minisztertől.

Útelágazás Medinán
Útelágazás Medinán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.