A hullaszállítók elvitték a bizonyítékot

Az ügyész „gátlástalan, öncélú, embertelen és különösen brutális cselekménynek”, az ügyvéd „tarthatatlan és megalapozatlan vádnak” nevezte a „Balla-gyilkosság” tényállását a három éve folyó büntetőper tegnapi tárgyalásán a Debreceni Ítélőtáblán.

Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján brutális kegyetlenséggel ölték meg otthonában. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság tavaly az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort találta bűnösnek a gyilkossági ügyben, s a 33 éves fi atalembert első fokon, nem jogerősen 12 év fegyházra és 10 millió forint perköltség megfi zetésére kötelezték. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tegnap tartotta az utolsó tárgyalási napot az ügyben, ahol a rendőrségi nyomozással kapcsolatban újabb érdekességekre derült fény. Rendőrtisztek kihallgatása során többek között kiderült, hogy a hullaszállítók vitték magukkal a helyszínről azt az értékes nyomokat rejtő plédet, amellyel a tettes az áldozat testét letakarta. Elhangzott, hogy a helyszíni szemle jegyzőkönyvét egy évvel a gyilkosság után kiegészítették, s hogy a jelentésben nem tüntettek föl bizonyos körülményeket, például azt, hogy Balla Irma háza mögött rés tátongott a kerítésen, ahol a gyilkos esetlegesen bejuthatott az ingatlan területére.

Tudja Judit, a Fellebbviteli Főügyészség ügyésze perbeszédében azt mondta: az elsőfokú ítéletmegalapozott és logikailag helyes volt, mert a vádlotton kívül senki más nem követhette el a gyilkosságot. A vádhatóság azt kérte, súlyosbítsák a vádlott 12 éves fegyházbüntetését. Magyar György ügyvéd, a fiatalember védője szerint az ítélőtábla alapos eljárása rámutatott, hogy védence ártatlan, így kérte a fiatalember felmentését, vagy az ítélet hatályon kívül helyezését új nyomozás lefolytatása érdekében. Ifj. Schönstein Sándor az utolsó szó jogán ártatlannak nevezte magát. Az ítélőtábla március 24-én hoz határozatot az ügyben.

Ifj. Schönstein Sándor
Ifj. Schönstein Sándor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.