Vádat emeltek Verók István és tizenhárom társa ellen

A Fővárosi Főügyészség 127 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja Verók Istvánt, a főváros VI. kerületének előző ciklusban hivatalban volt szocialista polgármesterét és a kerület jegyzőjét, valamint a képviselő-testület 12, akkori kormánypárti tagját.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a főügyészség emlékeztetett rá, hogy Terézváros képviselő-testülete 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségét és a rendeltetésszerű gazdálkodásra vonatkozó szabályokat megszegve úgy értékesítette az Andrássy út 47. alatti ingatlant egy kft.-nek, hogy azzal az önkormányzatnak legalább 127 millió forint vagyoni hátrányt okozott. Verók és társai ügyét a Fővárosi Bíróság tárgyalja majd. Valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Verók a nyomozás kezdete óta tagadja bűnösségét, s politikai bosszúhadjárattal vádolta meg a rendőrséget a nyomozás folytatására utasító ügyészséget. Rámutatott, hogy az ügyben kizárólag az akkori kormánypártokhoz tartozó képviselőket hallgattak ki gyanúsítottként. Más kérdés, hogy az adott ingatlan értékesítését annak idején kizárólag a kormánypárti képviselők szavazták meg. A rendőrség a 47-es számú ház mellett még több más Andrássy úti, valamint a kerületben lévő más értékes ingatlanok eladása, felújítása ügyében is nyomoz – lényegében ugyancsak Verók és társai ellen. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: a többi terézvárosi ingatlanügyben még nem zárult le a nyomozás. Nem zárható ki tehát, hogy a későbbiekben Veróknak és egykori képviselőtársainak újabb vádakkal is szembe kell nézniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.