Az LMP-vezetés új arcai

Kétnapos kongresszust tartott a hétvégén a Lehet Más a Politika, a tisztújítás során új delegáltakat választottak a választmányi és az országos politikai testületbe is. Előbbiben szinte csak új arcok kaptak helyet.

Tisztújítást tartott az LMP a hétvégén, az összes vezető testületbe új tagokat választottak. Az egyik legizgalmasabbnak a párt választmányának megújítása ígérkezett, miután korábban számos probléma, olykor személyeskedésig fajuló konfliktus volt a testület környékén. A szervezetbe most új rendszer szerint választották meg a tagokat: míg korábban a tizenhárom legtöbb voksot kapó jelölt jutott be, most hat regionális, hat funkcionárius tagot választottak, egy helyet pedig a frakcióvezető kapott meg. Az „ismertebb” arcok közül így a választmányba Schiffer András és egyik helyettese, Karácsony Gergely került, a titkári címet pedig a szintén országgyűlési képviselő Dorosz Dávid kapta.

Korábban a választmányban több parlamenti arc is szerepelt, például Kaufer Virág vagy Mile Lajos, illetve a szintén meghatározó politikus Scheiring Gábor. Utóbbi azután lépett ki a testületből még néhány hónapja, hogy a választmány nem Tordai Bencét (választmányi tag és szóvivő) jelölték a stratégiaalkotással foglalkozó bizottságba. Sem Kaufer, sem Scheiring nem indult újra, de Tordai helyére is új szóvivőt választottak: a frakciótag Vágó Gábort. Az LMP Tordai Bence munkájára kommunikációs területen számít a továbbiakban. Ahogy korábbi cikkünkben sejtettük: szintén szóvivő lett Szél Bernadett, aki Csiba Katalin feladatait vette át. Szél lapunknak azt mondta: „az egymás utáni kampányok miatt sok feszültséget élt meg az előző testület, de mostani kongresszuson mindenkiben megerősödött a belső bizalom”. A régiós jelöltek szintén újak, többségüket csak helyi szinten ismerik, a tágabb közvélemény számára új arcok: így például a húszéves BerzeMárton budapesti küldött, aki korábban rákosmentei képviselőjelölt volt.

A mostani volt a fiatal párt negyedik tisztújítása. Vágó Gábor, újonnan megválasztott választmányi szóvivő a Népszabadságnak nyilatkozva jó hangulatúnak nevezte a kongresszust. Hozzátette: a világos feladatleosztás miatt sokkal hatékonyabban tud majd működni a döntés-előkészítés, a regionális delegáltak a párt belső demokráciáját erősítik. „Önkormányzati és parlamenti képviselők, civilek és szakemberek, tapasztalt választmányi tagok és feltörekvő fiatalok együtt vezetik sikerre a következő évben az LMP-t. A szervezeti építkezés, a hálózat bővítése és a részvételi stratégiaalkotás az új testület legfőbb feladatai, mert 2011 az építkezés éve” – fogalmazott lapunknak Vágó Gábor. További testületek, így az országos politikai tanács, az etikai bizottság, és a számvizsgáló bizottság is megújultak a hétvégén.

Egy kutya tévedt be az LMP vasárnapi sajtótájékoztatójára
Egy kutya tévedt be az LMP vasárnapi sajtótájékoztatójára
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.