Röviden

Több ezer diák maradt ebéd nélkül

Felfüggesztette a közétkeztetést tizennyolc Pest megyei fenntartású középfokú oktatási intézményben a szolgáltató, mert az önkormányzat nem tudta maradéktalanul kiegyenlíteni tartozását. Így bizonytalan ideig csaknem háromezer tanuló nem jut ebédhez. A megyei önkormányzat igyekszik mielőbb rendezni a helyzetet, és elnézést kér az érintett családoktól. Az intézkedés nem érinti a bentlakásos oktatási intézményeket, valamint a szociális otthonokat. A befizetett étkezési díjakat az érintetteknek jóváírják. (Munkatársunktól)

 

Mégis megtiltják a dohányzást az autóban

Mégis benyújtja a fideszes Heintz Tamás a nemdohányzók védelméről szóló kormánypárti törvényjavaslathoz azt a módosító indítványát, amellyel megtiltaná a dohányzást azokban a gépkocsikban, amelyekben 18 éven aluli gyermek is utazik. Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az információt megerősítette, hozzátéve: a képviselő azért tartja fontosnak ezt a módosítást, mert a felelőtlen dohányzó szülők gyermekei az autóban nem tudnak védekezni a passzív dohányzás okozta ártalmak ellen. (mti.hu)

Újabb lakásvásárlásokat vizsgálnak a HM-nél

Újabb két gyanús lakásvásárlást vizsgálnak a Honvédelmi Minisztériumnál – mondta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés honvédelmi albizottságának csütörtöki ülésén. Zámbori Mihály volt helyettes államtitkár és Gömbös János miniszteri biztos ingatlanvásárlásáról van szó – tette hozzá, megjegyezve: mindkét vezető Juhász Ferenc minisztersége alatt jutott lakáshoz. (mti.hu)

Csaknem harminc évet kaptak a támadók

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon, nem jogerősen összesen csaknem harminc év börtönre ítélt hét fiatalt, mert magyarsága miatt bántalmaztak egy diákot a fővárosban. A hét vádlott közül hat roma egy pedig nem roma származású. (Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.