Röviden

Újra egységes az unitárius egyház

Az unitárius egyház egységének helyreállítását emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes az unitáriusok fővárosi, Nagy Ignác utcai épületében tartott rendezvényen, abból az alkalomból, hogy az eddig részben állami tulajdonban lévő ingatlan teljesen viszszakerült az egyház tulajdonába. Semjén az Erdélyi Unitárius Egyház és a Magyarországi Unitárius Egyház illetékes főhatóságai által tavaly aláírt egyezményre utalva kiemelte: az unitárius egyház, amely mindig is egy volt, és csak a történelem viharai szakították szét, most végre újra egyesülhetett. Egy unitárius egyház van az egész Kárpát-medencében – mondta. (MTI)

Zárolás a Széchényi könyvtárnál

Az Országos Széchényi Könyvtár teljes költségvetésének több mint 10 százalékát érinti a stabilitási alap létrehozása érdekében elrendelt kormányzati zárolás, ez 250 millió forintot jelent. Az intézmény közleménye szerint a jelenlegi helyzetben a nemzeti könyvtár az idei évre tervezett beruházások elhalasztására és az üzemeltetési költségek optimalizálására kényszerül. Közölték: a kulturális ágazatot sújtó, február közepén elrendelt zárolás ellenére a jövőben sem csökkentik szolgáltatásaik színvonalát. (MTI)

NOL-Totó a különc LMP-sel

Ezen a héten is jelentkezik a Népszabadság Online videointerjú-sorozata, a NOL-Totó. A 13+1 kérdést ezúttal Vágó Gábornak, a különc külsejű LMP-s parlamenti képviselőnek tettük fel. Többek között arra vártunk választ, hogy mikor használt utoljára tudatmódosító szereket, mivel lehet érdemben megvesztegetni, és hogy sértésnek veszi-e, ha liberálisnak nevezik. A válaszokért klikk a nol.hu és a noltv.hu oldalakra (Sz. T. L.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.