Bokros 'logisztikai probléma is'

A Magyar Demokrata Fórumot arra szólította föl a debreceni önkormányzat ingatlankezelő cége, a Cívisház Zrt., hogy a párt hagyja el a 2003 óta használt, 214 négyzetméteres belvárosi irodáját, mert már nem jogosult annak kedvezményes bérlésére.

Debrecenben a pártok szinte jelképes, négyzetméterenként mindössze százforintos áron bérelhetnek önkormányzati tulajdonban vagy kezelésben lévő ingatlant, így az elmúlt években az MDF számára jelentős anyagi megtakarítást jelentett a Vásáry István utcai iroda bérlése. Ilyen olcsón a szervezet nem találna hasonló nagyságú és elhelyezkedésű ingatlant a cívisvárosban. De a párt és az ingatlankezelő között kirobbant vita nem csak anyagi természetű: a szervezet vitatja a Cívisház felszólításának jogosságát, mert – állításuk szerint – a kedvezményes bérletet a cég azzal az indokkal mondta föl, hogy az MDF nem parlamenti párt. Az ügyről Makay Zsolt, az MDF elnöke – aki egyébként Debrecenből került a párt élére – érdeklődésünkre azt mondta: ha Magyarországon nem is, de az Európai Unióban Bokros Lajos révén rendelkeznek parlamenti képviselettel, igaz, gyengíti ezt az érvet – tette hozzá –, hogy az EP-képviselő önállósította magát az MDF-től. Mint fogalmazott: „A mostani irodaügyben Bokros egyúttal logisztikai problémát is jelent.” Az elnöktől megtudtuk: nemcsak a cívisvárosban, de több más megyeszékhelyen – például Szegeden – is küzdenek az irodáik megtartásáért.

Az ügyről Nyíri László, a Cívisház vezérigazgatója nem kívánt nyilatkozni, mert – mondta – a bérlőikkel kapcsolatos vitákat nem viszik a nyilvánosság elé, ráadásul a pártok ingatlanbérlésének feltételeit nem a cég, hanem az önkormányzat közgyűlése szabja meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.