Röviden

Mit írt alá Bokros Lajos?

Bokros Lajos aláírt egy olyan nyilatkozatot, amely szerint ha őt az MDF visszalépésre kéri EP-képviselőségétől, azt megteszi – mondta Viniczai Tibor, az MDF alelnöke a vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Az MDF-es politikus közölte: ő maga, valamint az MDF elnöksége is megpróbálta felvenni Bokros Lajossal a kapcsolatot, azonban az EP-képviselőtől megválasztása óta semmitmondó nyilatkozatok érkeztek. Viniczai Tibor szerint Bokros Lajos nem önmagát, hanem egy pártot képvisel az Európai Parlamentben. Bokros Lajos múlt hét pénteken, Makay Zsolt MDF-elnöknek írt válaszlevelében közölte: nem lép vissza az európai parlamenti képviselőségtől. (MTI)

A szlovák egyház is csatlakozhat

Júniustól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is csatlakozhat a jelenleg szinte az egész Kárpát-medencére kiterjedő, 2009-ben létrejött egységes Magyar Református Egyházhoz – közölte Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának szóvivője szombaton. Mint azt a Magyar Református Egyház Generális Konventjének elnökségi ülése után a szóvivő elmondta, a felvidéki reformátusok képviselői olyan, a nemzetközi gyakorlatot figyelembe vevő javaslatot terjesztettek elő, miszerint bizonyos fenntartással ratifikálnák a Magyar Református Egyház alkotmányát. (MTI)

Gázrobbanásban kidőlt egy ház fala Dabason

Közveszélyokozás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a dabasi rendőrség, miután a településen felrobbant egy családi ház szombaton este. A robbanást a szivárgó gáz okozhatta – közölte a rendőrség. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt abban a dabasi házban, amely lakhatatlanná vált, s melyben a benne lakó férfi könnyebben megsérült. A detonáció lerombolta a ház utcafront felőli falát. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.