Röviden

Országgyűlés: nyugdíj és média

Az Országgyűlés ma kezdődő kétnapos ülésén döntés születhet arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) átvilágíthatja-e az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításait, és visszamenőlegesen azt is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként gazdálkodtak korábbi tagságuk vagyonával. A házszabálytól való eltéréssel pedig a médiatörvény és a médiaalkotmány Európai Bizottság által kezdeményezett módosításait is megvitathatják a képviselők. (MTI)

Államadósság-számla önkéntes alapon

Rédly Elemér pápai prelátus vehette át idén a Parma fidei – Hit pajzsa és a Hazámért – hitemért elnevezésű díjat, amelyet Mádl Dalma és Bolberitz Pál egyetemi tanár nyújtott át szombaton. A kitüntetett – aki kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára – bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezermilliárd forintos adósságának törlesztésére. Kezdeményezi továbbá egy bankszámla nyitását, amelyre hozzá hasonlóan mások is utalhatnak tetszőleges összegeket a cél érdekében. (MTI)

Máriás Leonárd Tarnói Gizella-díjas

Máriás Leonárd kapta az Élet és Irodalom szerkesztőségének Tarnói Gizelladíját. Az újságíró a hírszerző.hu oldalain megjelent színvonalas gazdasági tárgyú cikkei elismeréseként vehette át a díjat, melyet kuratóriuma (Bokros Lajos, Losoncz Miklós, Várhegyi Éva) egyhangúlag ítélt oda az internetes lap újságírójának. A Tarnói Gizella-díjat az Élet és Irodalom munkatársai alapították öt éve elhunyt munkatársuk emlékére. Minden évben egy, a gazdasági újságírásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal újságíró kapja. (Népszabadaság)

Roma önkormányzat: újabb feljelentés

Újabb hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatali átvétele során, ezért Farkas Flórián, a szervezet elnöke ismét büntetőfeljelentést kezdeményez. Az ORÖ elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos szombaton, miközben önkéntes munkában a szervezet elnökségi tagjaival és képviselőivel a szervezet Dohány utcai székházát takarította, újságíróknak azt mondta: a hiá nyosságokat az előző vezetés gazdálkodásában tárták fel. (MTI)

Lakat alatt a Viszkis bűntársa

Németországban, Mannheimben bankautomata feltörése közben tetten érték azt a férfit, aki korábban a viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila bűntársa volt. Orbán Gábor másodrendű vádlottként szerepelt a Viszkis perében, és a Legfelsőbb Bíróság 2002-es jogerős ítéletében nyolc év fegyházbüntetést kapott az Ambrussal közösen elkövetett rablások miatt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.