Pengeváltás Navracsics és Lázár között

„Az emberek nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre”, „valakinek most már dolgozni is kell”. – Így reagált Lázár János Navracsics Tibor nyilatkozatára, miszerint arra van szükség, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a Fidesz-frakcióban.

„Semmiképpen nem tartom jónak, ha átfogó, kódexszerű jogszabályok is ilyen módon kerülnek a parlament elé. Ebben a tekintetben mindenképpen szükség van a frakcióvezetés részéről a nagyobb együttműködési készségre, és arra is, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a frakcióban” – Navracsics Tibor ezen Figyelőnek adott nyilatkozata az egyéni képviselői indítványokról idézett elő tegnap nyílt pengeváltást a miniszterelnök-helyettes és Lázár János között. A Fidesz-frakcióvezető azonnal reagált, és az MTI-nek azt mondta: „Észrevételeit megszívleljük, azokat napi munkánkban hasznosítani fogjuk. Megnyugtatjuk a miniszter urat, hogy a miniszterelnök és kormánya elvárásai nak megfelelően kívánjuk a továbbiakban is végezni feladatainkat”. Orbán Viktor a frakció megalakulásakor jelezte, hogy egy határozott, cselekvőképes, dinamikus képviselőcsoporttal kíván együtt dolgozni. „Mi erre szerződtünk, és azóta is tartjuk magunkat ehhez a vállalásunkhoz. Azonban ennél is fontosabb, hogy az emberek gyors változásokat akarnak, nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre” – közölte Lázár János, és úgy folytatta: „tőlünk, képviselőktől naponta számon kérik azokat a vállalásainkat, amelyekért tavaly áprilisban bizalmat kaptunk. A választóktól már nem lehet több türelmet kérni, valakinek most már dolgoznia is kell”.

„Sokkal tehetségesebb frakcióvezető lesz nálam" - ezt még múlt tavasszal a Hír TV-ben mondta Navracsics utódáról. Lázár János pedig a Népszabadságban méltatta: ha valaki jó frakcióvezető volt, akkor róla ez biztosan elmondható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.