Röviden

MSZP: Hallasd a hangod akció

A Magyar Szocialista Párt Hallasd a hangod címmel petíciót indított, mely többek között az igazságtalan adórendszert kifogásolja. Kormos Kata, a párt szóvivője vasárnap közölte: a január 1-jén életbe lépett egykulcsos adórendszer következményeként, a szakszervezetek információira támaszkodva kijelenthető, hogy az emberek több mint 50 százaléka keres kevesebbet, miközben Orbán Viktor igazságos adórendszerről beszélt, azt ígérte, hogy senki nem fog rosszabbul járni. Ezzel szemben az, akinek nincsen legalább 290 ezer forintos jövedelme, több ezer forinttal kap kevesebbet az idén. (MTI)

Az MDF visszahívná Bokrost az EP-ből

Az MDF országos választmányának döntő többsége szerint Bokros Lajost viszsza kell hívni az Európai Parlamentből – mondta Makay Zsolt, a párt elnöke szombaton. Közölte: az MDF országos választmánya egyhangúlag úgy döntött, hogy őt javasolja a március 5-i országos gyűlése számára az újjászerveződő párt elnökének. Bokrost csak felkérhetik a viszszalépésre, ez azonban nem kötelezi semmire a képviselőt. (Munkatársunktól)

Betörtek Tarlós lakásába

Betörtek a Tarlós István főpolgármester és húga közös tulajdonában lévő, egy éve üresen álló III. kerületi lakásba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság délután azt közölte: a nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével három ember gyanúsítható megalapozottan, akik közül kettőt – egy 42 éves és egy 24 éves férfit – szombat hajnalban elfogtak a X. kerületben, majd őrizetbe vették a harmadik gyanúsítottat, egy 30 éves férfit is. (MTI)

Budai Gyula Polthoz fordul

Makay Zsolt
Makay Zsolt

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban. Budai Gyula ezt szombaton mondta, és hozzátette: Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, kérve a nyomozás megindítását. A kormánybiztos, fideszes politikus azután nyilatkozott, hogy a Hír TV Célpont című műsorának péntek esti adása szerint Juhász Ferenc is kapott miniszterként a vesztegetési pénzekből. Az MSZP közölte, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasítja a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.