Igazi földesurak is ülnek a Fővárosi Közgyűlésben

A fővárosi képviselők némelyike különös vonzalmat érezhet a földbirtok iránt, ez derül ki a napokban közzétett vagyonbevallásaikból.

Bagdy Gábor (Fidesz) budapesti főpolgármester-helyettes az ország különböző pontjain másfél tucatnyi szántót, gyümölcsöst, kertet, rétet, nádast, gyepet és szőlőt birtokol. S ami még különösebb: a birtokok nagy részét ajándékba kapta, méghozzá egyazon évben: 2002-ben.

Nem kevésbé szeretheti a föld illatát Tüttő Kata szocialista képviselő sem, aki nyolc különböző helyszínen cirka 300 hektár tulajdonosa. Igaz, a fővárosi képviselők közül neki van a legtöbb tartozása is, 157 millió forint. Szathmáryné Jähl Angéla (Fidesz) öt ingatlana, Kaltenbach Jenő (LMP) öthektárnyi és Rogán Antal – V. kerületi polgármester – 24 hektár erdője, valamint Zsolnai József (Fidesz) tíz telke eltörpül ezek mellett. Zsolnai így inkább a bélyegygyűjteményével tűnik ki képviselőtársai közül, legalábbis a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatai alapján.

Losonczy Pál (Jobbik) képviselő a vidék helyett a Belvároshoz vonzódik. Erre utal három V. kerületi lakása, amelyek egyikét eltartási szerződés révén szerezte meg.

Bevallása szerint meglehetősen szerény anyagiakkal bír viszont Tarlós István, aki főpolgármesterként és nyugdíjasként egy III. kerületi házról és egy lakásról, valamint egy nyolcéves autóról tett említést. Ráadásul még lakáshitelt is törleszt. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes viszont a családi házán és horányi üdülőjén túl 62,5 millió értékpapírról és tízezer euró, valamint 30 ezer dollár készpénzről számolt be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.