Röviden

Zsidó szervezetekkel egyeztet a kormány

A kormány múlt heti döntésének megfelelően hétfőn megkezdte a tárgyalást a zsidó érdek-képviseleti szervezetekkel – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel. Az államtitkárság emlékeztetett: a kabinet korábban úgy döntött, megújítja a zsidó közösségekkel és a nemzetközi zsidó szervezetekkel zajló egyeztetések formáját, és azt a korábbinál szélesebb körben, több témában és gyakrabban folytatja. A hétfői találkozón a résztvevők üdvözölték a kormány azon törekvését, hogy a zsidósággal folytatott párbeszédet eltávolítsa a pártpolitikától, valamint azt, hogy a tárgyalások kibővítésére törekszik mind a résztvevők köre, mind a tárgyalások témája tekintetében –olvasható a közleményben. (MTI)

Véleményezhető a Közszolgálati Kódex

Megjelent a Médiatanács hivatalos felhívása a Közszolgálati Kódex véleményezésének lehetőségéről. Másfél hónapon keresztül bárki javaslatot tehet a kódex tartalmára levélben vagy a Médiatanács honlapjáról elérhető elektronikus kérdőíven keresztül. A kezdeményezés népszerű: a hivatalos határidő kezdete előtt is sokan nyilvánítottak véleményt a milegyenateveben@nmhh.hu e-mail címen és a Médiatanács blogján. (MTI)

Új rendőrkapitány Kaposvárott

Buzás László alezredes személyében új vezetőt nevezett ki a kaposvári kapitányság élére az országos rendőrfőkapitány – közölte a rendőrség kedden. Hatala József altábornagy a korábbi marcali kapitányt február elsejével bízta meg a somogyi megyeszékhely kapitányságának vezetésével. A rendőrség közlése szerint a marcali rendőrkapitányságon a vezetői feladatokat további döntésig Koronczay Miklós alezredes látja el. (MTI)

No Orbán Day – tiltakozik a Kex

A Kex együttes két alapítója tiltakozik, és elhatárolódik a No Orban Day elnevezésű, a kormányfő ellen meghirdetett tüntetés plakátjától, amelyen az együttes neve és egyik dalának címe is szerepel. Kisfaludy András és Doleviczényi Miklós közös tiltakozó levelében – amelyet kedden juttattak el az MTI-hez – azt írja: megdöbbenve vették tudomásul, hogy a plakáton felhasználták „Zöld sárga, zöld sárga...” daluk címét. Mint írták, az együttes „a kommunista rezsim” ellen lépett fel működése alatt, és most elhatárolódnak az ilyen jellegű tüntetésektől, és tiltakoznak azért, mert a radikális baloldal szervezői a plakáton az együttesük nevét szerepeltik. A Tamás Gáspár Miklós és Kertész Ákos nevéhez köthető Zöld Baloldal kedd délután 17 órára szervezett tüntetést a kormányfő ellen a Fidesz Szentkirályi utcai épülete elé. A plakát – amely ellen a Kex alapítói tiltakoznak – zöld és sárga színű, s Orbán Viktor nevének O betűjét egy középen lyukas citrommal ábrázolták rajta. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.