Buliba belépés csak személyivel?

Ha valaki 300 fősnél nagyobb zárt helyi és ezerfősnél nagyobb szabadtéri rendezvényt szeretne szervezni, előzetes engedélyekre lesz szüksége – közölte lapunkkal Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára.

A kormány által létrehozott munkacsoport jogszabálytervezete szerint négy hatóság, az ÁNTSZ, a rendőrség, a tűzoltóság és az építési hatóság engedélye kell majd a rendezvényekhez. Ezenkívül a szervezőnek egy úgynevezett biztonsági tervet is kell készítenie, a jelenleg is szükséges tűzvédelmi terv mellett.

Tállai András hozzátette: a hatóságok évente legalább egyszer ellenőrzik a szórakozóhelyeket, és évente legalább kétszer a rendezvényeket. Ha a fent említett négy szervezet közül bármelyik súlyos szabálysértésre bukkan, akár azonnal, még a rendezvény ideje alatt bezárathatja a helyet. Ilyen súlyos szabálysértés például, ha a szórakozóhelyen többen vannak, mint ahány főre a szervezők engedélyt kaptak.

Ami a 18 éven aluliak alkoholhoz jutásának további korlátozását illeti, az államtitkár elmondta, hogy a hely tulajdonosa vagy az esemény szervezője kikötheti például, hogy a fiatalkorúak csak megkülönböztető kártyával vagy karszalaggal szórakozhatnak. Így a pultban dolgozók láthatják, hogy kiket nem szolgálhatnak ki alkohollal. Ahhoz, hogy a szervezők a beléptetésnél megállapíthassák, hogy ki hány éves, lehetőségük lesz elkérni a vendégek személyi igazolványát. A szórakozóhelyek tulajdonosai pedig az eddigieknél szigorúbb ellenőrzésekre és szankcionálásra számíthatnak, ha mégis kiszolgálnak 18 éven aluliakat alkohollal.

Az államtitkár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben más módon is korlátozzák a 18 évesnél fiatalabbak megjelenését este 10 és reggel 6 óra között a szórakozóhelyeken.

 

Emlékhely a West-Balkán előtt
Emlékhely a West-Balkán előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.