Tovább keresi önmagát a Lehet Más a Politika

Kétnapos kongresszust tartott a hétvégén a Lehet Más a Politika. A tanácskozás részvételi stratégiaalkotással kezdődött a rendezvénynek helyet adó budapesti szállodában, ezen a jelenlévők tizennégy csoportban összeírták Magyarország általuk legfontosabbnak gondolt problémáit, amelyekkel az LMP-nek foglalkoznia kell a jövőben.

Tordai Bence választmányi szóvivő a Népszabadság kérdésére a szervezeti átalakulással kapcsolatos döntési folyamatokról azt mondta: tíz eltérő koncepció érkezett be, ezek közül viták és szavazások után kettő végzett az első helyen. „Szerencsére ezek csak néhány részletben különböznek, így a szerzőket arra kértük, hogy hangolják össze őket. Eddig listás választás volt a választmányban, vagyis a tizenhárom legtöbb szavazatot kapott jelölt jutott a testületbe. Mostantól egyes tisztségeket, így a szóvivőket, illetve a választmányi titkár személyét közvetlenül választjuk meg, ez növeli a legitimitásukat is.

Szintén újítás, hogy a parlamenti frakció vezetője is tagja lesz a testületnek, de újítás még, hogy külön pártigazgatót választunk, aki az operatív ügyekért felel majd. Mindkét koncepcióban megjelenik a regionális képviselet is” – fogalmazott lapunknak Tordai Bence. Az LMP-választmány még januárban alakult át ügyvezetővé, miután a tizenhárom tagú testületből négyen viszszaadták megbízásukat. Az már korábban tudható volt, hogy a választmány és a frakció, illetve a választmány egyes tagjai között nem felhőtlen a viszony; gyakran követték személyeskedésig fajuló viták a tanácskozásokat. Az új választmányi tagokról a párt márciusi kongresszusán döntenek.

Tordai Bence az ideológiai útkereséssel kapcsolatos kérdésünkre elmondta: szükséges az alapelveket és értékeket tartalmazó dokumentumokon túl egy, a következő három évre szóló stratégiát is elfogadnia a pártnak. „Mi ezt egy részvételi stratégiaalkotással oldjuk meg, a már említett tizennégy csoport által összeírt témaköröket összegeztük és szimpátiaszavazás alapján súlyoztuk őket. Ezek alapján folytatja a stratégiai vitairat-készítő bizottság a munkáját” – fogalmazott Tordai Bence, majd a párt költségvetését illetően hozzátette: idén az LMP 267 millió forint bevétellel számol, miközben közel 120 millió forintos tartozást kell törlesztenie. Tordai szerint 2012-től tartalékolni fognak, hogy 2014-ben gazdaságilag és szervezetileg is megerősödve indulhassanak neki a választásoknak.

2012-től a következő választásokra spórolnak
2012-től a következő választásokra spórolnak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.