Röviden

Egymilliós büntetés adatok eltitkolásáért

Jogerősen egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság hétfőn a BKV Zrt. volt gazdasági vezérigazgatóhelyettesét közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt. Dányi Józseffel szemben azért indult eljárás, mert 2006 júniusában, kérés ellenére megtagadta a cég reklámfelületeinek hasznosítására kötött szerződések, illetve az azokból származó bevételek adatainak kiadását. (MTI)

A főváros vizsgálja a CET-beruházást

A főváros vezetése vizsgálja a CET-beruházással kapcsolatos szerződéseket, a projekt megvalósulásához szükséges lépéseket – közölte a főpolgármesteri hivatal. A Dunaparti Közraktáraknál a mintegy 27 ezer négyzetméteres CET (Central European Time, azaz közép-európai idő) elnevezésű komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárd forintos beruházás PPP-konstrukcióban valósul meg. „A vizsgálat kiterjed arra is, hogy történt-e olyan mulasztás, amely megalapozza a polgári, illetve büntetőjogi eljárás kezdeményezésének lehetőségét” – áll a hivatal közleményében. (MTI)

NOL-Totó: Budai Gyulával

Ismét jelentkezik a Népszabadság Online heti interjúsorozata, a NOL-Totó. A 13+1 kérdést ezúttal az elszámoltatási kormánybiztosnak tettük fel. Budai Gyulától arra vártunk választ, hogy a lányainak engedi-e, hogyIce-T-t hallgassanak, hogy Gyurcsány Ferenccel, Veres Jánossal vagy Bajnai Gordonnal álmo dik-e többet. A Nol.hu és Noltv.hu oldalakról ma letölthető video interjúban szóba kerül Sukoró mellett az is, melyik legfőbb ügyészhez kötődik leginkább a kormánybiztos. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.