Az 'átfogó' ellenőrzés két szórakozóhelyet jelentett

Pintér Sándor belügyminiszter a West-Balkánban történt tragédia után a szórakozóhelyek működésének átfogó ellenőrzésére utasította az illetékes hatóságokat. A hétvégén, Budapesten, mindössze két szórakozóhelyen volt ellenőrzés.

A West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia másnapján Pintér Sándor belügyminiszter a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatának haladéktalan felülvizsgálatára utasította a rendőrség, a katasztrófavédelem és a fővárosi tűzoltóság illetékeseit.

Hivatalosan a három fiatal lány hozzátartozóinak, barátainak gyászára tekintettel az elmúlt hétvégén több szórakozóhely is zárva tartott, de az üzemeltetők egy része nyilvánvalóan tartott a belügyminiszter által bejelentett mindenre kiterjedő razziasorozattól is. A BRFK – miként az az ellenőrzésekkel párhuzamosan kiadott közleményében tudatta, pénteken két budapesti szórakozóhelyen végzett ellenőrzéseket a társhatóságokkal.

Szerettük volna megtudni a szombati és a vasárnapi ellenőrzések tapasztalatait is, kérdéseinkre azonban a BRFK kommunikációs osztályától azt a választ kaptuk, hogy a két pénteki ellenőrzésen kívül a BRFK a hétvégén újabb vizsgálatokat nem hajtott végre. Egy szórakozóhely névtelenséget kérő tulajdonosa egyfelől örült annak, hogy a rendőrség nem a „régi időket emlékeztető” („villany felkapcsol, zene leáll, mindenki a helyén marad és előveszi a személyi igazolványát típusú) razziákkal igyekszik rendet teremteni a nagy tömegeket vonzó szórakozóhelyek világában, azonban a hétvéginél nagyobb rendőri aktivitásra számított.

A BRFK közleménye szerint az összehangolt akciók során nincsenek tekintettel arra, hogy „a szórakozóhely nyitva van-e a vendégek előtt”. Az ORFK illetékesei ezzel kapcsolatban azt mondták: a rendőrség célja nem a szórakozó közönség zaklatása, hanem a hiányosságok feltárása. Ezért – ahogy az a pénteki két ellenőrzéskor is történt –, ha mód és lehetőség van rá, még nyitás előtt az „üzlethez rendelik a tulajdonost, és/vagy az üzemeltetőt”, és úgy végzik el a szükséges vizsgálatokat.

A BRFK-n ma szembesítik a West-Balkán és a Noise Night Life rendezvényt szervező Diesel Music 2010 Kft. már gyanúsítottként kihallgatott vezetőit – tudta meg a Népszabadság. A rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárás állásáról nem adott felvilágosítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.