Hajdú nem gyilkolt Móron

Jogerősen 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a korábban döntően Kaiser Edével közösen elkövetett rablásaiért Hajdú Lászlót.

A táblabíróság ezzel két évvel mérsékelte az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság ítéletét.

Amikor 73 nappal a móri mészárlás után a kommandósok elfogták Kaisert és Hajdút, Csádot és Koszovót is megjárt légióskéntHajdút tartották a nyolc embert kivégző móri mészárosnak. Miután kiderült, hogy Hajdút senki nem látta, és egyetlen nyom vagy bizonyíték sem köti a tetthelyhez, azzal vádolták, hogy tőle származnak a gyilkos fegyverek. Az első móri perben Kaisert ténylegesen életfogytig tartó fegyházra ítélték, míg Hajdú ügyében új eljárást rendelt el az ítélőtábla. A megismételt eljárásban társtettesként elkövetett emberöléssel vádolták, de még mielőtt elítélték volna, a rendőrség elfogta az igazi móri gyilkosokat, így a Fővárosi Bíróság a móri vád alól felmentette.

A Fővárosi Ítélőtábla csakúgy, mint korábban, Kaiser perújítási eljárásának végén, csütörtöki ítéletében is rámutatott, hogy számos nyomozati hibát vétett a rendőrség már a nyomozás kezdetén is. (Arra a bíróság nem tért ki, hogy ezeket a hibákat miért nem észlelte az első móri persorozatban, eljárásban, amikor a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Kaisert élete végéig rács mögé juttató elsőfokú ítéletet.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.