Jogerősen nem Kaiser a „móri mészáros”

Öt évvel jogerősen ténylegesen életfogytig tartó elítélése és három évvel a valódi gyilkosok elfogása, továbbá egy hónappal az egyetlen életben maradt elkövető, Weiszdorn Róbert jogerős ítéletének kihirdetése után a Fővárosi Ítélőtábla immár megfellebbezhetetlenül kimondta, hogy „nem Kaiser Ede a móri mészáros”, semmi köze a 2002-ben nyolc emberéletet követelő, 7,3 milliós bankrabláshoz. Bár, mint az MTI tudósítása emlékeztet rá, egy per még mindig lezáratlan: az ügyészség azzal vádol egy családot, hogy hamis alibit igazoltak Kaisernek a móri rablás idejére. Az ügyészség szerint a hamis tanúzás miatti eljárás akkor is jogos, ha közben kiderült, hogy Kaisernek valójában semmi köze nem volt a gyilkossághoz. A bíróság azonban a Kaiser perújítási eljárásának jogerős lezárásáig felfüggesztette a barátnője és a lány szülei ellen indított eljárást. Az ítélőtábla kedden végül két évvel mérsékelte a korábban a móri üggyel együtt tárgyalt brutális rablásokért és emberölés kísérletéért első fokon kiszabott 18 év fegyházbüntetést, azaz jogerősen „csak” 16 évet kapott. A táblabíróság az ítélet enyhítését egyebek közt azzal indokolta, hogy a perújítási eljárás indokolatlanul elhúzódott.

Dezső Antal ügyvéd, Kaiser védője a jogerős ítéletet korrektnek és arányosnak ítélte. Védencének, miután korábban két másik büntetőeljárásban is elítélték különböző vagyon elleni bűncselekményekért, még legalább tíz évet biztosan a rácsok mögött kell töltenie.

Másfél év fogva tartás után Brazíliából repülővel hoztak haza kedden egy körözött magyar férfit, aki tíz éve ittasan halálos közúti balesetet okozott. A 36 éves férfi 2001. június 3-án Alsóörs közelében az általa ittasan vezetett személyautóval kisodródott, betonfalnak ütközött, majd a jármű utasával együtt kirepült az autóból. A 30 éves utas, az RTL Klub riportere, Hégető Honorka a kórházba szállítás után meghalt. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a repülőtéren, a tavaly augusztus 4-én Rio de Janeiróban elfogott férfi átadásakor a távirati irodának elmondta: D. G. 2004-ben hagyta el az országot. Távollétében a Veszprém Megyei Bíróság börtönbüntetésre ítélte. A két ország között nincs kiadatási egyezmény, és korábban soha nem hoztak haza Brazíliából nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vett magyar állampolgárt.

Kaiser Ede ártatlan a 2002-ben történt móri bankrablás ügyében
Kaiser Ede ártatlan a 2002-ben történt móri bankrablás ügyében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.