Fideszes válságköltségvetés Esztergomban

Nem elég, hogy a Fidesz tíz éven át tönkretette a várost, most még egy jó nagyot bele is akarnak rúgni - értékelte a helyzetet Tétényi Éva polgármester.

Hajnalig tárgyaltak az esztergomi képviselők a város válságköltségvetéséről. Tétényi Éva polgármester még tavaly jelentette be, hogy adósságrendezési eljárást indít a 90 napon túli, lejárt tartozások miatt. A bíróság kinevezte az adósságkezelési biztost, az önkormányzat pedig összeállította a válságköltségvetést. A közgyűlésen azonban nem ezt, hanem a Fidesz által módosító javaslatként előterjesztett elképzelést fogadták el a frakció nagy többségben lévő tagjai.

Képviselő-testületi ülés után Esztergomban – a székeket is elviszik
Képviselő-testületi ülés után Esztergomban – a székeket is elviszik

Ebben egyetlen forint sem jut a zöld területek és a játszóterek karbantartására, törölték a jóléti kiadásokat, végrehajthatatlanul csökkentették az intézményekben dolgozók fizetését, nevetségesen kevés összeget szavaztak meg kátyúzásra, közvilágításra, a fesztiválok szervezésére eddig fordított 120 millióból nem egészen 6 és fél maradt – tudtuk meg a polgármestertől.

– A fideszes irányítású élményfürdőhöz azonban 90 millió forintot utalnak úszásoktatásra, s ugyanennyit kap az intézmény fenntartásra is. Szintén 90 millió forintot juttatnak a Fidesz-közelinek ismert, s többek között a parkolási rendszert üzemeltető Strigonium Zrt.-nek – ismertette az adatokat Tétényi Éva, majd hozzátette, nem elég, hogy a Fidesz tíz éven át tönkretette a várost, most még egy jó nagyot bele is akarnak rúgni.

A Fidesz esztergomi szervezete saját honlapján a polgármester költségvetés-tervezetét tartja felelőtlennek. Nem mulasztja el megjegyezni: a költségvetést az MSZP is támogatja. A Fidesz a „politikai érdekeken felülemelkedve” alkotta meg a maga válságköltségvetését, hangoztatják.

Értesüléseink szerint az adósságrendezéssel megbízott társaság a bíróságnak jelzi, hogy a csütörtökön elfogadott költségvetést előzetesen nem egyeztették az érintettekkel. Tétényi Éva szerint, ha ez a költségvetés életbe lép, „akkor Esztergom gyakorlatilag kiteheti a bezárt táblát”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.