Újabb nyomozás Kiskunhalason

Tegnap a Kiskunhalasi Városi Bíróságon megkezdődött a helyi pszichiátriai intézet három szabadlábon lévő férfiápolójának büntetőpere. A rendőrség gazdasági ügyekben is nyomozást indított az intézménynél és az igazgatót, valamint a pénzügyi vezetőt magánokirat-hamisítás, valamint sikkasztás bűntettével gyanúsította meg.

Élénk érdeklődés mellett megkezdődött a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona három férfiápolójának büntetőpere. (A vádlottak közül ketten továbbra is az intézményben dolgoznak.) Kastyják János ügyvéd erkölcsi okokra hivatkozva, valamint a sértettek védelme érdekében zárt tárgyalást indítványozott, amelynek a bíróság helyt adott. Ennek értelmében csak a tavasszal várható ítélethirdetés lesz nyilvános a perben.

A nyomozás az ügyben egy éve kezdődött az intézményben dolgozó két ápolónő ügyészségi feljelentése alapján, mivel panaszaikat az intézményi, valamint a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vizsgálata alaptalannak találta. A Kiskunhalasi Városi Ügyészség E. Zoltán ápolót gondozás alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével vádolja, mert a nyomozás adatai szerint hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat, ebből három alkalommal a beteget lekötözte, a szájába zsebkendőt tömött. A másik vádlott H. Kornél, akit akaratnyilvánításra képtelen személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolnak. Az ügyészség szerint a férfi múlt év februárjában megütött egy beteget, aki a földre esett, majd a magatehetetlen, vérző embert hosszan rugdosta. A harmadik vádlottP. Tibor, akit zsarolással vádolnak, mert több esetben fenyegetéssel és félelemkeltéssel érte el egy gondjaira bízott ápoltnál, hogy zsebpénzéből édességet és kávét vásároljon a részére.

Az ügy kapcsán megtudtuk: a kiskunhalasi rendőrség a közelmúltban gazdasági jellegű vizsgálatot indított a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában. Ennek során magánokirat-hamisítással, valamint sikkasztással gyanúsított meg két személyt, az intézet igazgatóját, valamint a pénzügyi vezetőt. A rendőrség értesüléseinket nem cáfolta, de a büntetőeljárásról – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem kaptunk tájékoztatást.

A tegnapi tárgyaláson
A tegnapi tárgyaláson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.