Röviden

Földesi-Szabó a top 10-ben

Felkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) top 10-es körözési listájára Földesi-Szabó László, aki december 22-én megszökött ítélethirdetéséről. A BRFK honlapján hétfőn megjelent körözési lista szerint elfogatóparancs van érvényben ellene csempészet és vámorgazdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Földesi-Szabó Lászlót, az Egymásért alapítvány kuratóriumának volt elnökét milliárdos csempészés és sikkasztás miatt december 22-én hét év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Bíróság, de ítélethirdetés közben megszökött a bíróság épületéből. (MTI)

Gyorssegély a múzeumnak

Azonnali intézkedéseket tett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Iparművészeti Múzeum tetőszerkezetének megerősítése érdekében. A szerkezet annyira tönkrement, hogy ma már a múzeumlátogatókat és a járókelőket veszélyeztetik a lehulló cserepek. Így a balesetveszély elhárítása érdekében az állagmegóvás nem halasztható tovább. A minisztérium soron kívül 60 millió forintot biztosít a tetőszerkezet biztonságossá tételére. (Munkatársunktól)

A PDSZ halasztani szeretne

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt követeli a törvényalkotóktól, hogy március végéig hoszszabbítsák meg a közoktatási és a pedagógus-életpályamodellről szóló törvények koncepciójának szakmai vitáját –közölte a PDSZ elnöke hétfőn. Mendrey László hozzátette: ezt a követelést az is alátámasztja, hogy kiderült, a parlament tavaszi időszakában nem tervezik megvitatni a két törvény tervezetét. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.