Szájer József Európa „legundorítóbb” arcáról

Lehet, hogy a médiatörvénnyel hibáztunk, rossz volt az időzítése a soros EU-elnökség előtt – ezt Szájer József mondta a Hír TV-ben. Azonnal hozzá is tette, „mindig lesz ürügy” Magyarországgal szemben, ha érdekeket sértünk. Mert a végén „minden a bizniszről szól” – állította a fideszes EP-képviselő.

Ez küzdelem. De ha már belementünk, végig kell ezen az úton menni. Mindenki azt követelte rajtunk, a volt szocialista kormány, egész Európa, az Európai Bizottság is, hogy megszorításokra van szükség. A magyar kormány nem tett megszorítást, ehelyett súlyos intézkedéseket hozott, különadókat vezetett be, hozzányúlt a magán-nyugdíjpénztári rendszerhez... Nagyon sok érdeket kellett megsérteni. S ha Magyarország azt akarja, hogy ezekben az ügyekben ne kívülről kiabáljanak be nekünk, hanem menjünk a saját utunkon, akkor az ilyen, a médiatörvényhez hasonló konfliktusokra számítani kell – ezt Szájer József mondta a Hír TV Péntek8 című műsorában.

A fideszes EP-képviselő határozottan azon a véleményen volt: „mindig lesz rá valami ürügy (mármint a Magyarország ellen gerjesztett európai konfliktusra – a szerk.). Lehet, hogy mi is fogunk hibázni. Lehet, hogy a médiatörvény is egy ilyen hiba, mondjuk, az a hiba, hogy rosszul időzítettük, rosszkor, nem az EU-elnökség előtt kellett volna. De azoknak, akik az ürügyet keresik, nem számít, hogy mi valóban hibázunk-e” –konstatálta Szájer József.

– Én kétlem, hogy az Európai Bizottság vizsgálata végén valamilyen formális szankciót állapítanánakmegMagyarországgal szemben a médiatörvény miatt. Szerintem valamilyen kétértelmű vége lesz ennek az ügynek. Mert a bizottság – amelyik most vizsgálódik – mindig nagyon félt a tagországoktól. Az EB nem vállal konfliktusokat – folytatta a műsorban az okfejtést Szájer, mindehhez hozzátéve: erkölcsileg sem elfogadható, hogy Európa, mely magát demokratikusnak, diszkriminációmentesnek mondja, hirtelen minden ok és alap nélkül „rátámad egy országra és megpróbálja ledarálni”.

Én nagyon bízom benne, hogy mi, mint az EU soros elnöke meg tudunk honosítani az európain belül egy új kultúrát, mely részben arról szól, hogy „igenis, nem fogjuk elfogadni az ilyen típusú mesterséges kampányokkal kapcsolatos elképzeléseket, mert a végén valóban az üzletről meg a bizniszről van szó”. Csak mutassuk meg nekik, hogy nem itt, nem ilyen formában és nem így kell csinálni. Ha küzdeni akarnak, adott esetben a különadókkal, a válságadókkal kapcsolatosan, akkor küzdjék meg azon a terepen, és ne a médiatörvénnyel kapcsolatosan – üzent a Hír TV műsorából a fideszes EP-képviselő.

Szájer úgy vélte: amögött, hogy a médiatörvény kapcsán „témává váltunk”, van egy ideológiai, egy üzleti és egy olyan háttér, mely „a lenézés az új tagországokkal kapcsolatban”.

– Én EP-képviselőként folytonosan ez ellen küzdök, mert ez az egyik legundorítóbb, legelfogadhatatlanabb és legcsúnyább arca Európának – mondta.

„Szerintem valamilyen kétértelmű vége lesz ennek az ügynek”
„Szerintem valamilyen kétértelmű vége lesz ennek az ügynek”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.