Nyomoznak a pécsi püspökség ellen

Somogy megye folytatja a nyomozást a Pécsi Egyházmegyét érintő, különösen nagy értékre elkövetett csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított ügyben – közölte Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a püspökséggel ápolt jó kapcsolatára hivatkozva kérte kizárását a nyomozásból. Az ügyészség – névtelen feljelentés alapján – október végén rendelte el a nyomozást.

Az index.hu internetes portál cikke szerint a püspökségen Mayer Mihály gyakorolja a munkáltatói jogokat, a gazdasági tevékenységet pedig a Fény Kft.-be szervezték ki, ennek vezetője Wolf Gyula. A cég milliárdos befektetéseket hajtott végre. Ilyen volt a Szent János Hotel kialakítása Mohácson, de a Pécs belvárosában működő ingatlanokra, így a pécsi püspöki palotára is sok pénzt költöttek.

Az index.hu közlése szerint a mohácsi beruházással egyidejűleg komoly vita zajlott a Szent Mór iskolaközpont vezetőjével és tantestületével. Mayer püspök felmondott az iskolaközpont vezetőjének. Ebben az ügyben a hírportál szerint azért is eljárás indulhat, mert a püspökség olyan könyvvizsgálói jelentést készíttetett, amelynek alapján a püspök felléphetett az igazgató ellen. Mint írták, a feljelentés szerint a püspöki megrendelésre készült szakértői vélemény nagy valószínűséggel hamisított jegyzőkönyvön alapul.

A Pécsi Egyházmegye az Index cikkére reagálva tagadta, hogy vezetői bűncselekményt követtek volna el, az ezt állító feljelentőkkel szemben jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.