Befűtött önkormányzat Fehérváron

Újraindult a fűtés csütörtök este a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelep 330 lakásában, ahol hétfő reggel hűltek ki a radiátorok, miután a szolgáltatócég a kinnlevőségére hivatkozva lezárta az épületeket fűtő kazánokat. Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, azok is fűtés nélkül maradtak, akik rendesen fizették a számlákat.

A fűtési rendszert üzemeltető kazántulajdonos Stopping Hungária Kft. akkor indította volna újra a fűtést, ha legalább 300 lakástulajdonos aláír a szolgáltatás igénybevételéről egy tízéves hűségnyilatkozatot.

A lakók erre nem voltak hajlandók, inkább birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a székesfehérvári jegyzőnél, aki csütörtök estig adott haladékot a kft.-nek a kazánok visszakapcsolására. A hatósági eljárással párhuzamosan az önkormányzat tárgyalásokat kezdett a céggel, hogy hosszú távú megoldást találjon az 1300 embert érintő problémára. Cser-Palkovics András polgármester pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: a város megállapodott a kft.-vel, és megvásárolta a lakótelep kazánházait a bennük lévő berendezésekkel együtt. A szerződés aláírását követően az önkormányzati tulajdonú Széphő Zrt. át is vette a létesítményeket a magáncégtől, és azonnal újraindította a lakások fűtését.

A pontos vételárat a felek nem közölték, annyit lehet tudni, hogy a város 40 millió forintnál olcsóbban szerezte meg a létesítményeket. Cser-Palkovics András kérdésünkre válaszolva elmondta: a fűtési díjak akár olcsóbbak is lehetnek az eddigi áraknál, ám ehhez az is szükséges, hogy a most megsegített lakók a jövőben pontosan fizessék a szolgáltatási díjakat.

Kucsera Róbert, a Stopping Hungária ügyvezetője közölte: a kft. ragaszkodik a lakók által az elmúlt időszakban felhalmozott – a cég szerint csaknem tízmillió forintos kinnlevőség – behajtásához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.