Röviden

Lejárt Kerpen Gábor mandátuma

Princzinger Péter jogász, ügyvéd váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén – tudta meg az MTI a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságán hétfőn. Az államtitkárság megerősítette a FigyelőNet információját, miszerint az eddigi pozícióját mindössze három hónapig betöltő szakember a jövőben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fennhatósága alatt működő Wekerle Sándor Alapkezelő oktatási igazgatói és stratégiai koordinátori munkakörét tölti be. A váltás okáról azt közölték: Kerpen Gábor mandátuma lejárt, s a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérést a már említett feladatra. (MTI)

MSZP: a kétharmad elégedetlen

Orbán Viktor és pártja, kormánya sorozatosan arra hivatkozott, ha elfogadhatatlan cselekedetre ragadtatták magukat – sajnos sokszor volt ilyen –, hogy kétharmados felhatalmazást kaptak a néptől áprilisban, hogy ezt tegyék az országgal. Nos, a legfrissebb kimutatás szerint ez (is) hazugság, ugyanis a lakosság 73 százaléka szerint rossz volt a 2010-es forradalmi év. A december első felében készített felmérés szerint még a fideszes érzelműek között is 56 százalék érzi úgy, hogy az „idei év” rossz, kudarcokkal teli volt számára. Mindezt olyan környezetben, ahol mindennap arra emlékezteti őket a Fidesz, hogy forradalmi kormányzásuk hatására rendet tettek az országban. Úgy tűnik, ez a fideszes propaganda nem elégséges ahhoz, hogy meggyőzze híveiket. (OS–MSZP)

Megtalálták a gázoló furgonját

A rendőrség megtalálta Budapesten azt a kisteherautót, amellyel január elsején hajnalban egy zebrán gázoltak el egy nőt Budapesten – közölte hétfőn honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Mint írják, állampolgári bejelentés alapján jutottak el a balesetben érintett járműhöz, amely a főváros VI. kerületében parkolt. A jármű használóját tanúként hallgatták ki, azt azonban tisztázni kell, hogy a baleset időpontjában ki vezette az autót. A járművel január elsején, negyed hat körül ütöttek el kijelölt gyalogátkelőhelyen egy nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset után, amelyet egy térfigyelő kamera is rögzített, a jármű sofőrje segítségnyújtás nélkül elment a helyszínről. (MTI)

NOL-Totó: Szabó Tímeával?

Idén is minden kedden jelentkezik a Népszabadság online videosorozata, a NOL-Totó. A szokatlan 13+1 kérdést ezúttal az LMP frakcióvezető-helyettesének, Szabó Tímeának tettük fel. Kiderül, hogy melyik pártra vetne ki különadót, és mennyire ittasodott le a honanya szilveszter éjjelén, de szóba kerül az X-Faktor, a playbackelés és Szalai Annamária értékei is. A videó a nol.hu és a noltv.hu oldalakon tekinthető meg. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.