Hivatalosan zökkenőmentesen nyitottak a kormányablakok

Huszonkilenc helyszínen nyílik meg ma az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni és általános tájékoztatást kérni.

Az első napon sehol nem volt fennakadás – legalábbis az MTI tudósítói által készített körképből ez derül ki. Fél nap alatt mintegy ötszázan keresték fel az integrált ügyfélszolgálati irodákat. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárságának tájékoztatása szerint 14 óráig a kormányablakok 426 ügyfelet fogadtak. Az első ügyfelek reggel 8 órakor a tatabányai, illetve a veszprémi ügyfélszolgálatot keresték fel családi pótlékkal, valamint ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban.

A kormányzati sikerpropaganda megbízhatóságát némiképp csökkenti, hogy az Index internetes portál munkatársai, akik egy budapesti kormányablakot teszteltek a XIII. kerületben, gyakorlatilag egyetlen ügyet sem tudtak elintézni. Kérdéseikre válaszért a „régi” illetékes hivatalokhoz küldték őket.

Hétfőn hivatalba lépett a fővárosi és a 19 megyei kormányhivatal vezetője. Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője ezzel egyidejűleg lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.

Hivatalba lépett Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője
Hivatalba lépett Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.