Röviden

Szmogriadó Fehérváron is

A szállópor-szennyezettség miatt Tarlós István főpolgármester arra kéri a budapestieket, lehetőleg ne használják a „rossz állapotban lévő” járműveiket, illetve a város területén, amennyiben erre módjuk van, korlátozzák a fa- és széntüzelést is. Budapesten ugyanakkor továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát. Miskolc után viszont Várpalotán és Székesfehérváron is elrendelték a szmogriadót. (MTI)

 

Visszaadott „csomag”

Az MSZP csütörtökön a parlamentben jelképesen visszaadja az Orbán-kormánynak azokat a „csomagokat”, amelyekkel a kabinet karácsonyra „jutalmazta” meg az embereket: a kabinet intézkedéseit szimbolizáló „csomagok” között van a jövő évi adótörvény, a médiatörvény, a benzin ára, a forint „bedöntése”. (MTI)

Az MSZP szomorú Schmitt miatt

Szanyi Tibor (MSZP) szerint az államfőnek vissza kellett volna küldenie az Országgyűlésnek a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényt. A szocialista politikus szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: mérhetetlenül szomorúak és fel vannak háborodva azon, hogy Schmitt Pál aláírta a jogszabályt. (MTI)

Már kevesebben alkotmányoznának

A Nézőpont Intézet legutóbbi felmérése szerint az alkotmányozás támogatottsága ötven százalék alá csökkent, és emellett a bizonytalanok aránya is jelentős mértékben – 12 százalékról 20-ra – nőtt; az ellenzők tábora az előző hónaphoz képest (33 százalék) nem változott. (MTI)

Társ program a rászorulóknak

Az elképzelések szerint három-négy év múlva az érettségi vizsgákra jelentkezés előfeltétele lehet egy hatvanórásra tervezett közösségi munka – jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint a szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkársága 2011-ben meghirdeti a középfokú nevelési-oktatási intézmények számára az úgynevezett Társ programot, amelynek keretében a diákok rászorultakon segítenek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.