Bajnai alapítványa

Haza és Haladás néven alapítványt hozott létre Bajnai Gordon volt miniszterelnök. Az alapítvány célja, hogy támogassa a közjóra törekvő haladó kormányzás felelős és szakszerű gyakorlatát.

Az alapítvány e célját átfogó közpolitikai koncepciók kialakítása és nyilvános bemutatása révén kívánja elérni. Hegedüs Dóra, a kuratórium elnöke, aki a miniszterelnök kabinetfőnöke volt, azt mondta, hogy az alapítvány várhatóan a jövő év második negyedévében kezdi meg tevékenységét.

Hegedüs hangsúlyozta: a Haza és Haladás Alapítvány nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény, hanem a hatalom mindenkori gyakorlóira akar hatni, a mindenkori kormányzat munkáját szeretné jobbítani. Hozzátette: az alapítvány mindazok felé nyitott értékközösséget teremt, akik elfogadják, hogy a hazaszeretet és a modern Európához való felzárkózás ügye nem egymást kizáró, hanem erősítő fogalmak. Kitért arra: az alapítvány munkája során közpolitikai alternatívákat kíván megfogalmazni, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít, melyeket konferenciák, tanulmányok és szakmaiközéleti vitafórumok segítségével mutat be. Az alapítvány kuratóriumának tagja Szigetvári Viktor, aki korábban Bajnai kabinetfőnöke és az MSZP kampányfőnöke volt és Tordai Csaba, aki korábban a MeH államtitkáraként dolgozott. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter volt pénzügyminiszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.