Hazugságon kapta a Fideszt az LMP?

Éles ütésváltás történt bő egy hete a parlament plenáris ülésén az LMP-s Scheiring Gábor és a kormányfőhelyettes Navracsics Tibor között.

Az ökopárti politikus a fideszes többségű székesfehérvári közgyűlés október végi döntéséről beszélt, rámutatva, a „lakossági ellenállással meghiúsult korrupciógyanús pátyi és sávolyi ügyek után” újra tízmilliárdokhoz jutott a Grupo Milton nevű cég azzal, hogy a közgyűlés belterületbe vont egy korábban külterületként megvásárolt területet. Scheiring megemlítette, hogy Orbán Viktor kormányfő és a Grupo Milton vezetője együtt szoktak szurkolni a Videoton meccsein.

Erre Navracsics Tibor úgy reagált: Scheiring „öt percen belül több nettó hazugságot hordott össze, mint több képviselő egész élete során”. Szerinte még az előző önkormányzat szerződött a céggel 2008-ban, és e szerződés része volt, hogy belterületbe kell vonni a területet. Navracsics kijelentette: a területet 2008-ban „a szocialista többség adta el a Grupo Miltonnak, a szocialista többség kaszált ezen”.

A Hírszerző nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely azt mutatja: a 2008-ban kötött megállapodásban a város nem kötelezte magát a belterületbe vonásra. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár új, fideszes polgármestere azt állította: az Alsóvárosi rét belterületbe vonásával többmilliárdos kártérítési per kockázatát hárították el. A megállapodásban viszont az áll, hogy a földtulajdonos által beígért beruházás bármely okból történő meghiúsulása esetén semmilyen igényt nem támaszthatnak egymással szemben a felek. Navracsics kijelentésével szemben a Grupo Milton nem „a szocialistáktól”, hanem kistulajdonosoktól, telkenként vásárolta fel a területet. Navracsics helyreigazítási kérelemmel fordult a Hírszerzőhöz.

Scheiring Gábor lapunknak azt mondta: nem hagyják anynyiban az ügyet. „Felháborító a Fidesz viselkedése az ügyben, különösen az, hogy újságírókat fenyegetnek meg”. Az LMP a napokban közleményben is felszólította Navracsicsot, hogy „beszéljen végre őszintén” a telekátminősítésről, mondván, amit eddig mondott, az „nettó hazugság”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.