'Akik a szocialisták szekerét tolták, nem maradhatnak a hivatalban'

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül menesztették a napokban az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ hat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltségének vezetőjét.

Információink szerint a vezetőket – kettő kivételével – nemcsak a beosztásából távolították el, hanem egyik napról a másikra megszüntették a munkaviszonyukat is.

Egy, a neve elhallgatását kérő borsodi munkaügyi dolgozó érdeklődésünkre azt mondta: az elbocsátások a miskolci, a sátoraljaújhelyi, a sárospataki, a tokaji, a mezőcsáti és a kazincbarcikai kirendeltségek vezetőit érintették. A kazincbarcikai és a sárospataki kirendeltségek eddigi vezetőit visszaminősítették ügyintézővé.

Informátorunk azt mondta: a döntésről Tamási Ildikó, a Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója személyesen tájékoztatta az érintetteket, akiket váratlanul ért a menesztésük, hiszen nem folyt ellenük fegyelmi eljárás és nem indult velük szemben rendőrségi vagy más hatósági nyomozás sem. Az elbocsátott vezetők méltánytalannak érzik, hogy indoklás nélkül rúgtak ki olyan szakembereket, akik 15–20 éve dolgoztak a szervezetnél. Elbocsátásuk hátterében állítólag politikai okok állnak. Informálisan közölték az érintettekkel: „akik a szocialisták szekerét tolták, nem maradhatnak a hivatalban”. Mivel az elbocsátások érinthetik a még helyükön maradt vezetőket is, közülük egyesek az elmúlt napokban táppénzre mentek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.