Lefokozták a Tettrekész elnökét

Az Alkotmánybíróságtól kér jogorvoslatot, s ha ott sem járna sikerrel, akkor nemzetközi bíróság előtt kér elégtételt Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének elnöke, miután a Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsának áprilisi, elsőfokú ítéletét, amelyben bujtogatásért 160 ezer forint pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte a szeptember óta nyugdíjas rendőr-szakszervezeti vezetőt.

Szima Judit lapunknak azt mondta, betegségére tekintettel halasztást kért a bíróságtól.

– Szerettem volna részt venni a tárgyaláson, a bíróság azonban megfosztott ettől a jogtól –mondta. A szakszervezet már az elsőfokú eljárás után alkotmányossági felülvizsgálatot kért az Alkotmánybíróságtól. Szerintük Szima nem követhetett el bűncselekményt, ő ugyanis igazat mondott. Szima ellen egyebek között azért emelt vádat az ügyész, mert az általa vezetett szakszervezet honlapján több olyan írás jelent meg, amely alkalmas a szolgálati rend és fegyelem elleni elégedetlenség szítására.

A Tettrekész az előző kormány alatt rendőrégi épületben együttműködési megállapodást kötött a Jobbikkal. (Szima az EP-választásokon a negyedik volt a párt listáján.) Radikális hangvételű nyilatkozataival a szervezet élesen támadta a többi rendvédelmi érdekképviseletet, politikai elvárások teljesítésével és „urambátyám kinevezési gyakorlattal” a rendészeti felső vezetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.