Bajban a Sportkórház

Három és fél milliárd forintra lenne szükség a Sportkórház „új épületének” nyolc éve leállított befejezéséhez, miközben a hivatalos nevén Országos Sportegészségügyi Intézet vezetői aggodalommal figyelik a központ szétdarabolására, illetve bekebelezésére tett kísérleteket.

A másfél éve hivatalban lévő főigazgató-főorvos, dr. Soós Ágnes a tegnapi, az intézet konszolidációjáról és az utóbbi idők váratlan történéseiről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2009 júniu sában 150 millió forintos mínusszal vette át az intézményt, amelynek ma egyetlen, harminc napon túli kifizetetlen számlája sincs.

Ugyanakkor a kórház hatáskörén kívül eső ügyekről nem sok jót tudott mondani. Változatlanul bizonytalan az Alkotás utcai fronton tíz éve megkezdett és nyolc esztendeje leállított „új” szárny jövője: a szerkezetkész épületegyüttes befejezésére 3,5, az eszközbeszerzésre további kétmilliárd forintra lenne szükség, ám az intézet vezetőinek információi szerint az összeg kikerült a jövő évi költségvetésből.

Közben a Semmelweis Orvosttudományi Egyetem lépéseket tett, illetve tesz a Sportkórház, illetve az intézet feladatainak átvételére. Ennek első jeleként a hazai sikersportág, a kajak-kenu irányítói előbb egy televíziós nyilatkozatban közölték, hogy a jövőben a SOTE kötelékébe tartozó Kútvölgyi kórház szakembereire bízzák a munkát.

Dr. Soós Ágnes szerint a kórház esetleges „feldarabolása” az intézet, s egyben a magyarországi sportorvoslás halálát jelentené, ám érthetőnek nevezte az erre irányuló, kísérletet, „hiszen a kormány zászlajára tűzte a sportot, így a menyasszony ma már sokkal szebb, mint amilyennek korábban látszott...”

Nyolc éve áll a beruházás
Nyolc éve áll a beruházás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.