Újabb lefejezés a fővárosban

Felmentette Gauder Pétert, Budapest városstratégia-tervező cége, a Studio Metropolitana ügyvezetőjét Tarlós István főpolgármester – értesült a Népszabadság. A váratlan felmentés szóban, határidő megjelölése és az utód kinevezése nélkül, egy hete történt. Miközben javában futnak a hazai és a nemzetközi programok, egyelőre nincs olyan legitim vezető, aki eljárjon ezekben az ügyekben.

A menesztés tényét a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke, Szűcs SomlyóMária lapunk kérdésére megerősítette, a döntést ugyanakkor nem kívánta kommentálni. Hozzátette: a posztra várhatóan pályázatot írnak ki. Az ügyvezető szintén nem nyilatkozott.

Gauder Péterrel a főpolgármester a hűvös légkörű, mindössze ötperces „viziten” érzékeltette: azért nem hajlandó együtt dolgozni vele, mivel úgy véli, hogy erősen kötődik az előző városvezetéshez. (Az ügyvezetőt annak idején Ikvai-Szabó Imre volt szabad demokrata főpolgármester-helyettes kérte fel a tisztségre. – A szerk.) A cég új, háromtagú felügyelőbizottságát is meglepte a döntés, hiszen épp ezen a héten bólintott rá a Studio Metropolitana 2011-es munkatervére.

Gauder közreműködésének köszönhetően Budapest lett az operatív központja az Európai Unió egyik legnagyobb és „legfrissebb”nagy regionális együttműködésének, a több tucat országot és nagyvárost átfogó Duna-stratégiának. De ugyanilyen fontos az a jövő márciusi cannes-i meghívás, amelyet a napokban „kézbesített” Gauder Péteren keresztül a magyar fővárosnak Európa legrangosabb ingatlanfejlesztői expója, a MIPIM regionális felelőse, Leopoldo Ferri de Lazara. A magyar főváros olyan rangos partnerek között mutathatja be a Studio Metropolitana által elkészített metropoliskoncepcióját, mint Koppenhága és Brüsszel.

Tarlós István hűvös légkörű viziten érzékeltette, nem hajlandó együtt dolgozni Gauder Péterrel
Tarlós István hűvös légkörű viziten érzékeltette, nem hajlandó együtt dolgozni Gauder Péterrel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.