Újrahasznosított debreceni tanulmány húszmillióért

A debreceni közgyűlés tegnap elfogadta a város civil stratégiáját, amelynek elkészítésében közreműködött a közbeszerzés útján kiválasztott budapesti Controll Holding Tanácsadó Zrt.

A mintegy húszmillió forintos projekt keretében a cég egy tanulmányt írt a cívisváros számára, amelyet – amint az a civil stratégiáról szóló közgyűlési előterjesztésben olvasható – „a polgármesteri hivatal szakemberei áttanulmányoztak, pontosítottak, illetve kiegészítettek”. Ám a közgyűlés elé került tanulmány szövegében – amint azt a debreceni Basahalom Boulevard közéleti blog megszellőztette – szinte szó szerinti egyezések találhatók azzal a dokumentummal, amelyet még 2001-ben fogadott el Székesfehérvár önkormányzata.

Ennek ellenére a fideszes többségű közgyűlésen különösebb vitát nem váltott ki a tervezet. Ágoston Tibor jobbikos önkormányzati képviselő tette föl a kérdést, miszerint igaze, hogy olyan tanulmányról van szó, amit már másutt is fölhasználtak. Az ülést Kósa Lajos távollétében vezető Somogyi Béla alpolgármester azt mondta: a hivatalban értesültek a képviselő által fölvetett kérdésről, de úgy ítélték meg, az anyag tartalmában elfogadható. Tudósítónk kérdésére, mi került ebben a tanulmányban úgy húszmillió forintba, a városháza sajtóirodája azt válaszolta: a szóban forgó cég egy komplex szervezetfejlesztési projektben működött közre, amelynek a civil stratégia csak egyetlen eleme volt.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Controll Holding vezetését, de nem reagáltak megkeresésünkre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.