Röviden

Margit híd: letiltott kötbér

A Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának határozata szerint a Margit híd felújításának kivitelezője, az MH 2009 konzorcium nem sértett szerződést, ezért a főváros nem hívhatja le a 2,6 milliárd forintos bankgaranciát. A kivitelező ugyanis azért késett a munkával, mert a főváros későn adta át a hatósági engedélyeket. Ha van rá jogi lehetőség, a főváros fellebbez. (MTI)

 

Rogán: Ne legyenek párhuzamosságok!

Meg kell szüntetni a párhuzamosságokat a közszolgálati média tartalom-előállításában. Rogán Antal fideszes politikus a parlament előtt lévő javaslattal kapcsolatban azt mondta: a „cél az, hogy lehetőség szerint ne legyen párhuzamos tartalom-előállítás úgy, hogy egyébként annak az infrastruktúráját is megháromszorozzák, megnégyszerezik”. (MTI)

Ifjúsági Pulitzer-díjasok

Negyedszer adták át tegnap Makón a Pulitzer Szülővárosa Díjakat, amelyeket tehetséges fiatal újságírók számára adományoz a makói önkormányzat. Az országos pályázaton középiskolás kategóriában Veres Alexandra, az egri Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Gimnáziumának tanulója, felnőtt kategóriában Benedek Mária Noémi, a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatója nyerte el a Pulitzer-szobrot és a vele járó 500 ezer forintos pénzjutalmat. Különdíjat kapott Nagy Zsófia, a Nyíregyházi Főiskola hallgatója. (T.I.)

Vizsgálatok a közterület-fenntartónál

Vizsgálatok indultak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél több, a cégnek készített tanulmány miatt. A vizsgálat indoka, hogy az Index.hu arról írt: a cég olyan tanulmányokért fizetett, amelyeket más szakemberek előadásaiból „ollóztak össze”. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.