Tiltakozó akcióra készülnek a szocialisták

Már több mint hatezer ember regisztráltatta magát az MSZP november 27-i tömegrendezvényére, amelyet a Papp László Sportarénában tartanak. A demonstráció célja, hogy „ellensúlyozni tudják Orbán Viktor korlátlan hatalmát”.

Országos politikai nagygyűlést tart a kormány eddigi tevékenysége ellen november 27-én az MSZP – jelentette be nemrég Mesterházy Attila pártelnök, hozzátéve: a rendezvény egyben évértékelő is, amelyet a következő években is megtartanak majd.

Azóta a részletekről is többet tudni. A „Bajban Magyarország – Itt a helyed!” címet viselő tömegdemonstrációt a Papp László Sportarénában tartják, bár helyszínként korábban felmerült az egyik budapesti jégcsarnok is, de ezt szűknek találták. A szocialisták ugyanis nyolc–tízezer embert várnak a tömegdemonstrációra, ennek elérése pedig nem kizárt: már hatezernél többen regisztráltak és kértek névre szóló belépőt.

A napokban küldték szét több mint százezer e-mail és postacímre a Mesterházy Attila által szignált meghívót. A levélben a pártelnök leszögezi, hogy a Fidesz megtévesztette a választóit és az Orbán-kormány megalakulásával a kapkodás és a cinizmus került hatalomra. Szerinte a kabinet első fél éves ténykedése joggal háborít fel mindenkit: „a Fidesz a népakarat nevében hoz döntéseket, miközben visszaél a nép akaratával” – teszi hozzá. Mesterházy hangsúlyozza, hogy a választók nem arra adtak felhatalmazást, hogy hárommillió ember magán-nyugdíjmegtakarításait „lenyúlják”, hogy büntetőadóval sújtsák a hatályos törvények szerint megállapított végkielégítéseket, hogy korlátozzák az Alkotmánybíróságot, vagy hogy az új adórendszer a magas keresetűeknek kedvezzen, az alacsony jövedelműek kárára. „Megálljt kell parancsolnunk ennek a politikának! Hitet kell tennünk érté keink mellett, meg kell mutatnunk, hogy nem hajlunk meg a fékevesztett populizmus előtt. Fogjunk össze, hogy ellensúlyozni tudjuk Orbán Viktor korlátlan hatalmát”, írja Mesterházy.

Információink szerint a szórakoztató műsorelemek mellett három beszédet hallgathatnak majd meg a résztvevők: Mesterházy Attila lesz az egyetlen pártpolitikus, mellette egy szakszervezeti és egy ifjúsági vezető szólal föl. Utóbbiak kiléte még nem ismeretes. Úgy tudjuk, a szocialisták érdemi bejelentéssel is készülnek, amelyet egyelőre belső titokként kezelnek. Annyi bizonyos, hogy egyfajta tiltakozás elindításáról van szó, amely várhatóan a korábban már beindított – és az OVB által elutasított – népszavazási kezdeményezésekre épít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.