A Fidesz áldása nélkül WC-papírt sem lehet venni!

A gyerekeink pénzét is elzálogosította az előző önkormányzat – jelentette ki Tétényi Éva, Esztergom polgármestere a képviselő-testület tegnapi ülésén.

Az esztergomi gyerekek támogatására született Szent Miklós Alapból 400 millió forint hiányzik. Ez már az előző testületi ülésen kiderült, csütörtök este az okokról és a hiány pótlásáról vitatkoztak a városatyák. Határozati javaslatában a Fidesz-frakció elismerte, hogy a gyerekek pénzét működési költségekre költötték. Meggyes Tamás szerint erre azért volt szükség, mert az akkor kormányzó MSZP lehetetlen helyzetbe hozta az önkormányzatokat és az embereket.

A Fidesz azt javasolta, hogy a hiányzó pénzt a város jövő évi és a 2012-es költségvetése terhére teremtsék elő. Nyíri Attila szocialista képviselő szerint itt a város polgárainak a pénzét egyszerűen kivették a kasszából. Tétényi Éva szerint még a jelenleg meglévő pénzt is elzálogosította az előző önkormányzat.

Meggyes Tamás azt kérte Tétényi Évától, ne vigye csődbe az önkormányzatot, „hacsak ez nem az MSZP programja”.

A Fidesz-képviselők hozzászólásakor a Széchenyi téren –ahol több százan kivetítőn figyelték a tanácsteremben történteket – kórusban kiabálták az emberek, hogy „hazudik” és „hülye vagy”.

Tétényi Éva Meggyesnek adott válaszában elmondta: a város pénzügyi állapotát mutatja, hogy a Vértes Volán december 19-től nem működteti a tömegközlekedés, ha Esztergom nem fizeti ki neki a hároméves tartozását. Veszélyben van a közvilágítás is, melyet egy hét múlva kikapcsolnak, amennyiben a város nem egyenlíti ki a tartozását.

A téren nagyon feszült volt a hangulat. Sokan az önkormányzati testület feloszlatását, új választások kiírását követelték.

Ezentúlminden alkalommal rengeteg napirendi pontot kell megtárgyalniuk, hiszen a polgármester hatáskörét szinte teljesen elvonták. Így aztán –ezt a jegyző is megerősítette –a lehető legkisebb értékű beszerzésekről is a testület dönt. Tehát, ha például WC-papírt akarnak vásárolni a hivatalnak, akkor azt is a testület szavazza meg.

Kivetítőkön keresztül is sokan követik az esztergomi közgyűlés üléseit
Még a WC-papírvásárlásról is a képviselők döntenek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.