Kecskeméti börtönszoba: huszonnégy gyanúsított

Zárt ülésen tárgyalta pénteken a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviselő-testülete a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola vezetőjének, Kimpián Ildikónak az ügyét. Az igazgatót szeptember végén személyi szabadság több rendbeli megsértésének bűntettével gyanúsította meg a rendőrség.

Az önkormányzatnak a gyanúsítástól számítottan harminc napja lett volna arra, hogy az igazgató ellen hivatalból fegyelmit indítson. Ez nem történtmeg,miközben büntetőeljárás hatálya alatt álló személy a gyermekintézmény vezetői státusát nem töltheti be. A patthelyzetet végül úgy oldották fel, hogy az igazgató asszony kezdeményezett maga ellen fegyelmi eljárást, amit a közgyűlés elfogadott, majd a büntetőeljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette állásából Kimpián Ildikót, aki a határozat kihirdetése után rosszul lett. Az ügyben az intézmény huszonhárom nevelőjét személyi szabadság megsértésének büntettével gyanúsítják. A rendőrség szerint a pedagógusok tevőlegesen vettek részt a gyermekek elzárásában.

A megyei önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató intézményben létrehoztak egy belülről nem nyitható, berácsozott ablakú szobát, amelybe hosszabb-rövidebb ideig bezártak hiperaktív, nehezen kezelhető gyerekeket. Volt olyan elzárt, aki a szükségleteit is ebben a szobában végezte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.