UP: Meghalt az Andy Vajna sikereit is elhomályosító sztár

Lemaradtam a sátoros zászlóbontásról, és hogy az internet segítségével megalakult, aminek meg kellett (a számítógép észrevétlenül része lett hétköznapjainknak), amire föleszméltem, megdöglött, illetve elhalálozott Közép-Európa legnagyobb jósa (nem, nem Frabato, aki megzavarta a műtőlámpát, de nem is Lui, aki már tudja az X-Faktor végeredményét), Paul, a polip. (A polip egy úgynevezett tengeri állat, amelynek nyolc „karja", ezzel szemben mindössze egyetlen, ráadásul húgyhólyag formájú feje van, és tengerben, konkrétan a víz alatt él; „karjain" található úgynevezett „tapadókorongjaival" kitűnően tapad meg bármilyen sima felületen, pl. üvegen, csempén, járólapon vagy csiszolt kőburkolaton, annak ellenére, hogy természetes élőhelyén, a tengerek, óceánok mélyén ilyen dolgok csak elvétve találhatók.) Egyébként meg a puhatestűek (Mollusca) törzsének egyik osztályáról (fejlábúak, Cephalopoda) beszélünk konkrétan.

Paul jelenlegi tudásunk szerint a valaha élt Legtöbb Világbajnoki Futballmeccs Eredményét Megjósló Gerinctelen Állat a világon, ami világszerte világrekord, ebből is látszik, hogy a német önkormányzati rendszer mennyivel fejlettebb, marketingötleteiben a világ leghosszabbb lókolbászánál, legkisebb tökös-mákos rétesénél és a széllel szemben hugyozásnál megragadt magyar településeket Június 17. strassze-hosszal veri.

Az oberhauseni Sea Life (tengeri élet) akvárium gyászjelentése szerint a nyáron sikerrel fölépített és még Andy Vajna vagy Dzsudzsák Balázs világsikereit is elhomályosító világsztár tetemét csütörtök hajnalban találta meg gondozója. Idegenkezűségre vagy kábítószer-használatra utaló nyomot nem találtak a helyszínen. Mindöszsze két és fél évet élt. „Természetes okból, békében, nyugodt körülmények között élve halt meg” –nyilatkozta róla Stefan Porwoll gondozó, aki minden bizonnyal nagyon szomorú volt, hiszen hosszú évek szívós és szisztematikus munkája veszett kárba az értelmetlen tragédiával.

A Lábasfejű Orákulum (paneljavaslatom a magyar sajtónak, lásd még: „nyuszis magazin”, „taláros testület”, „szexi sztár”) elvesztése ugyan komoly csapás az Emscher-parti iparvárosnak, de az utóbbi években a világ élvonalába fejlődött német sztárállatipar aligha torpan meg, alighanem valahol már – egy vidéki kiscsapatban, fővárosi intézetben, ki tudja? – utánpótlásnevelik a következő nagy sportesemény eredményeit megjóslandó hüllőt, csigát, rovart vagy moszatot.

De a németeknek különben is ott van még Knut, a gondatlan, mélyszegény szülei által magára hagyott berlini jegesmedvebocs is, aki önmagában nagyobb híresség, mint Kelet-Közép-Európa teljes faunája pannon gyíkostul, homoki viperástul, túzokostul.

A mi adóforintjainkból csak egy nyomorult kettős struccgyilkosságot sikerült kitalálni, ez tényleg szánalmas, enbékettes, jellemző az Orbán-kormány szellemi, szakmai és erkölcsi színvonalára. Nem csoda, ha ilyen teljesítménnyel ferde szemmel néznek ránk az Európa-házban, és az egykori bezzegországból mára megvetett páriák lettünk.

(Mondjuk esélyünk talán még van, ha nem is sok, de mindenképpen reális: fény derülhetne például valami összefüggésre Paul és Liptay Claudia szerelmi élete között, esetleg Andy Vajna megszerezné a tetemet, és fölkerülne az étlapra a Nobuban.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.