Röviden

Az MSZP az AB-hoz fordul

A szabálysértésekről szóló törvény a fiatalkorúakat érintő rendelkezéseinek megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól az MSZP, hogy a jövőben fiatalkorúak ne kerülhessenek börtönbe egy tábla csokoládé ellopásáért – mondta Lendvai Ildikó sajtótájékoztatón, Budapesten, vasárnap. A szocialista politikus szerint a jogszabály-módosítás „embertelen, igazságtalan, nélkülözi a hétköznapi irgalmat, és a kívánt céljának sem felel meg”. Úgy fogalmazott, hogy az intézkedés következményei éppen nem a nagyobb biztonságot, hanem gyerekek bűnözővé válását segítik elő. (MTI)

Demonstráció a Kilenclyukú hídnál

Néma demonstráción mintegy háromszázan fejezték ki szolidaritásukat szombat este a hortobágyi Kilenclyukú híd lábánál a két helyi állami cég, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., illetve a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. menesztett vezetői mellett. (MTI)

Nevet válthat az MDF

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya gyakorlatilag egyhangúlag a párt teljes megújítása mellett döntött – közölte a tavaszi választáson a parlamentből kiesett párt sajtóirodája. Elképzelhető, hogy a rendszerváltó párt még a nevét is megváltoztatja. Az MDF országos választmánya a teljes megújítás szellemében általános tagrevíziót rendelt el. (MTI)

Fehér bot hétvége

A vakok és gyengén látók sajátos helyzetére hívta fel a figyelmet a hét végén tartott Fehér bot rendezvénysorozat. Megnyílt az Ügyes kezek, valamint az Ismert arcok, híres maszkok című kiállítás a Vakok Állami Intézetében Budapesten; a Deák téren pedig figyelemfelkeltő akciót tartottak. (MTI)

Megszüntetett nyomozás

Bűncselekmény hiányában megszüntette Vona Gáborral szemben a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte a Jobbik. A párt elnökével szemben egyesülési joggal visszaélés vétsége miatt indítottak eljárást. A gyanúsítás szerint 2009 augusztusában egy magánterületen megtartott Új Magyar Gárda Mozgalom-rendezvényen Vona a gárda vezetőjeként vett részt. A megszüntető határozat indokolása szerint nem igazolta semmi, hogy a szentendrei rendezvényen Vona az Új Magyar Gárda vezetőjeként vett volna részt – áll a közleményben. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.