RÖVIDEN

Szerencsi erőműstop

Nem épül meg a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű hőerőmű, miután a beruházó felajánlotta visszavásárlásra az önkormányzatnak azt az ingatlant, ahol a létesítmény állt volna – jelentette be Koncz Ferenc, a település új fideszes polgármestere. A beruházó BHD Zrt. közleményéből kiderül: arra a következtetésre jutottak, hogy az eredeti helyszínen történő erőműépítést sem a helyi, sem az országos politikai vezetés nem támogatja. (D. J.)

 

Hévízi vezetőváltás

Menesztették a 74 százalékban állami, 26 százalékban pedig városi tulajdonban lévő hévízi gyógyfürdő vezetőjét, Hegedűs Lajost. A helyére Kvarda Attilát, a keszthelyi kórház igazgatóját nevezték ki. Hegedűst már a nyáron menesztette volna a nemzeti vagyonkezelő, de akkor a város megakadályozta ezt. Hévíz új, fideszes vezetése már támogatta a személycserét. (B. A.)

Egy év Budaházynak

Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Budaházy Györgyöt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A tábla indoklása szerint Budaházy átlépte a szólásszabadság határait vádbeli internetes írásaival. A tábla másodfokon helybenhagyta a Fővárosi Bíróságon született elsőfokú döntést. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.