Röviden

Az MSZP a média gyarmatosításáról

Az MSZP szerint a ma parlament elé kerülő újabb médiajogszabályok betetőzik „a média politikai és gazdasági gyarmatosítására” indított fideszes hadjáratot. Az ellenzéki párt vasárnapi közleményében úgy fogalmaz: a nyáron elfogadott médiatörvény a közszolgálat „politikai gyarmatosítását” végezte el, megfosztotta a kormánytól való függetlenségüktől a köztelevíziókat, a Magyar Rádiót és az MTI-t. Az új országgyűlési határozati javaslat most „a gazdasági gyarmatosítást” hajtja végre. (MTI)

Elhunyt Martfű polgármestere

Elhunyt Bakonyi Péter, Martfű múlt vasárnap újabb négy évre megválasztott 35 éves független polgármestere; az elöljáró súlyos betegségben szombaton reggel halt meg a kórházban –közölte a Szolnok melletti kisváros címzetes jegyzője az MTI-vel. Bakonyi Péter az október 3-i polgármester-választáson a szavazatok csaknem 78 százalékát megszerezve nagy fölénnyel győzött egyetlen vetélytársa ellen. (MTI)

Szögi Lajosra emlékeztek

Szögi Lajos halálának évfordulójára emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán vasárnap. A településen 2006. október 15-én gyermekei szeme láttára verték agyon a tiszavasvári tanárt. Ahol a tragédia történt, és ahol Szögi Lajos emlékműve is helyet kapott, mintegy száz motoros vonult fel rendőri felvezetéssel. Olaszliszkán több rendőr kutyákkal vigyázta a rendet, illetve a település előtti elágazások mentén is rendőri jelenlétet lehetett tapasztalni. Szögi Lajos halála miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért nyolc embert vádolt meg az ügyészség, akiket már jogerősen – tavaly novemberben – elítéltek. Ők összességében 157 évet kaptak. (MTI)

Húsz rab szökött meg Állampusztáról

Húsz fogoly nem tért vissza háromnapos büntetés-félbeszakításáról az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ezért az intézet vezetője még pénteken feljelentést tett ellenük –közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. A foglyok október elsején távoztak három napra, de október 4-én éjfélig nem érkeztek vissza büntetésük folytatására – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra hozzátette: a rendőrség nyomozást rendelt el fogolyszökés vétség gyanúja miatt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.