Segítség a kárelhárításhoz

George Pataki, New York állam volt kormányzója irányításával segélyalapot hoznak létre az amerikai magyarok a vörösiszap-katasztrófa károsultjai javára – közölte pénteken az Amerikai Magyar Koalíció elnevezésű civil szervezet. A világ magyarjait, így az USA-ban élőket is Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kérte fel a segítségnyújtásra, a magyar származású Patakit pedig annak amerikai összehangolására – jelentette washingtoni tudósítónk.

A grazi magyarok is adománygyűjtést indítottak az Ajka térségében történt iszapömlés károsultjai számára – ezt egy helybeli magyar szervezet közölte pénteken. A távirati iroda beszámolója szerint a Forum Hungaricum Rudi Rothnak, a Magyar Köztársaság grazi tiszteletbeli konzuljának a védnöksége alatt és a grazi magyar szervezetek támogatásával indított segélyakciót.

Az osztrák kormány is felajánlotta a segítségét Magyarországnak a környezeti katasztrófa következményeinek elhárításához – közölte pénteken az osztrák környezetvédelmi minisztérium.

A tárcánál felállított különbizottság akciótervet dolgozott ki, s annak keretében szakértők rendelkezésre bocsátásáról döntött.

Ma Budapestre érkezik az EU katasztrófa-központjának munkatársa, aki a kért szakértők munkáját koordinálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.