Drága égésplasztikai készenlét

A győri kórházban ápolt három égési sérült közül egy 71 éves kolontári férfi továbbra is életveszélyben van, noha állapota tegnapra valamelyest stabilizálódott – tájékoztatta tudósítónkat Oláh Attila professzor, orvos-igazgató. Elmondta: egy devecseri asszonyra valószínűleg több műtét is vár, de az ő állapota jelenleg teljesen stabil.

Egy Devecserből való sérültjük valószínűleg operáció nélkül is meggyógyul. Oláh Attila utalt arra, hogy a lúgos vörös iszap által okozott égési sérülések gyógyulási ideje általában hosszadalmas, és nagy mértékben függ attól, hogy a testfelület hány százaléka, hol és milyen mélységben maródott fel.

Az orvos-igazgató hangsúlyozta: a kolontári eset is megmutatta, hogy jól döntött a győri kórház akkor, amikor égésplasztikáját nem szüntette meg, s nem olvasztotta be más osztályokhoz, pedig a gazdasági ésszerűség ezt indokolta volna. Speciális osztályokat ugyanis nem kötelessége fenntartani a megyei kórháznak. Sok intézmény nem is vállalja az ilyen tevékenységek fenntartását, mert annak folyamatos és önálló működését az egészségbiztosító csak részben téríti meg.

A győri kórháznak például havi nyolcmillió forintjába kerül, hogy égésplasztikája egész évben a nap 24 órájában, szakszemélyzettel készenlétben áll, elsősorban a balesetek súlyos sérültjeinek fogadására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.