Újabb gyanúsítások Geréb ügyében

A BRFK csütörtökön újabb három bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg az otthon szülés hazai szószólóját, akit kedden vettek őrizetbe, miután újra kellett éleszteni egy nála született csecsemőt.

Az ügyészség indítványozta Geréb Ágnes előzetes letartóztatását. Az otthon szülés hazai szószólóját kedden vette őrizetbe a BRFK, miután a nevével fémjelzett Napvilág Születésházban született csecsemőt röviddel a szülés után riasztott mentőknek kellett újraéleszteni. Akkor a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, majd – információink szerint csütörtökön – újabb kétrendbeli, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, valamint kuruzslással is meggyanúsította.

Az egyik gyanúsítás egy 2009. szeptemberi tárnoki otthon szüléshez kapcsolódik, amikor a szülést követő napon a Geréb közreműködésével megszületett csecsemőt kórházba kellett szállítani, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A másik idén májusban történt Budapesten, a II. kerületben, amikor „botrányos körülmények között” szállították a súlyos állapotban lévő újszülöttet kórházba a mentők.

A rendőrség mindkét esetet összefüggésbe hozza Geréb szülész-nőgyógyászi működésével. Kuruzslással pedig épp azért gyanúsították meg, mert – noha a bíróság eltiltotta a szülés-nőgyógyászi hivatás gyakorlásától – bizonyíthatóan több esetben ellenszolgáltatásért végzett terhesgondozást, illetve vezetett le szüléseket.

Hasonló bűncselekményekért Geréb már kétszer állt bíróság előtt. Az első eljárásban három évre eltiltották hivatása gyakorlásától, a második perben pedig még nem született jogerős ítélet.

Geréb védője, Fazekas Tamás ügyvéd csütörtöki lapunkban azt nyilatkozta: Geréb Ágnes kedden nem előre tervezett szülésnél segédkezett, hanem egy spontán szülésnél, ami véletlen épp akkor indult meg, amikor a kismama a leleteiért a születésházban járt. Szerinte az adott körülmények között Gerébnek kötelessége volt segíteni, miközben mentőt is hívott a bajban lévő csecsemőhöz. (A csecsemő alig lélegzett, és a keringése is gyenge volt, amikor a mentők a születésházhoz érkeztek.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.