Röviden

Ipkovich inkább pártot épít

Ipkovich György, Szombathely távozó polgármestere nem lesz tagja a megyeszékhely következő közgyűlésének, noha listáról mandátumot szerezhetett volna. A szocialista politikus a döntését egyeztette az MSZP szombathelyi szervezetével. „A jövőben a párt újraszervezésével szeretnék foglalkozni mind helyi, mind pedig országos szinten.” Szavai szerint az MSZP-t „tiszta tekintetű, korrupciótól mentes, felemelt fejű” párttá kell tenni. (MTI)

 

NolPresszó Palya Beával

A kéthetente jelentkező NolPresszóban művészekkel, médiaszemélyiségekkel beszélget Szemere Katalin, lapunk munkatársa. A mai Presszóban az énekes Palya Bea mesél arról, miért fontos, hogy emlékezzen az álmaira. Megtudjuk, ki a kedvenc akcióhőse és akcióhősnője, és azt is, angyalnak vagy boszorkánynak tartják többen. A ráadás: egy zenés asszociációs játék. Keresse a NolPresszót a Noltv.hu oldalon!

Kolompárra vallott a tanú

A vádhatóság állítását erősítette meg a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen zajló perben szerdán kihallgatott tanú, akit – talán éppezért – az elsőrendű vádlott elfogultsággal vádolt. A bíróság Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen indult eljárásban három ügyet egyesített. Szerdán az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) feljelentése alapján indult ügy bizonyítási eljárását kezdték meg. A vádirat szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdek-képviseleti Szervezet – amelynek az elnöke szintén Kolompár Orbán – valótlan tartalmú számlákkal számolt el az OFA-tól a roma munkaerő-piaci szolgáltatóhálózat kialakítására elnyert 13 millió forintos öszszegből folyósított 7,2 millió forint egy részével. (MTI)

Rektori konferencia Barrosóval

A pécsi jubileumi rektorkonferencia díszvendége José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke lesz; a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt nyitja meg az rendezvényt október 12-én – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program elindításának 25. évfordulója és a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa év alkalmából európai egyetemek rektorai vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) október 11-én este kezdődő jubileumi rektorkonferenciáján. A másnap délelőtti megnyitóünnepség díszvendége José Manuel Barroso lesz. (MTI)

Halálos gázolás Alsózsolcán

Egy babakocsit az útpadkán toló nőt gázolt halálra el egy személyautó a Borsod megyei Alsózsolca belterületén szerdán; a gyermek nem sérült meg. A megyei rendőrség szóvivője azt mondta: egy alsózsolcai nő vezette a személyautót és gázolta halálra az útpadkán babakocsit toló 24 éves asszonyt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.