Tarlós lemond a parlamenti tiszteletdíjáról

„Jó másfél órás” beszélgetést tervez Tarlós István Orbán Viktor miniszterelnökkel a főváros és a kormány együttműködéséről és arról, hogy milyen segítséget tud adni a kormány a fővárosnak – erről a vasárnap megválasztott főpolgármester nyilatkozott lapunknak. A találkozón a BKV ügye mellett a metró lesz a legfontosabb téma. Az időpontot még egyeztetik.

Tarlós István folyamatosan egyeztet György Istvánnal, aki az „első számú” helyettese lesz a városvezetésben, mert „leltárt kell készíteni, gyorsan meg kell hozni bizonyos döntéseket, amelyek eredményét a budapestiek fél-egy év elteltével érezni fogják”. Tarlós a városháza működésének átalakítását, a szerződéskötési gyakorlat áthangolását, a közszolgáltatások struktúrájának átszervezését nevezte a legfontosabb intézkedéseknek.

A BKV kapcsán Tarlós István azt mondta, a közszolgáltató cégeket január 1-jétől formálisan átalakítják, az új rendszer júniustól tud működni. Arra törekednek, hogy a MÁV-val és a Volánnal közösen, „regionális gondolkodás keretében” próbálják talpra állítani a BKV-t.

Tarlós István egyelőre nem mond le parlamenti mandátumáról, a képviselői tiszteletdíjáról viszont október 3-i hatállyal igen. Az összeget egy egyházi iskolának ajánlja fel. Lapunknak elmondta: szeretné megszerezni a miniszterelnök támogatását ahhoz a törvénymódosító csomaghoz, amelyet György Istvánnal közösen jegyez. Ez a főváros jövőjét és működtetését érinti. „Ha a T. Ház előtt lesz a csomag, lemondok a parlamenti mandátumomról”, tette hozzá.

Tarlós István azt már többször megerősítette, hogy az első helyettese György István lesz, az oktatásért pedig Csomós Miklós felel. „A többit majd meglátjuk”, mondta. Úgy tudjuk, az egészségügyért Pesti Imre, a közlekedésért Wintermantel Zsolt, a pénzügyekért a KDNP-s Bagdy Gábor, a városképért pedig Ughy Attila felelhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.