„Beszélőgép” az urnában

Minden eddiginél szokatlanabb esemény zavarta meg tegnap kora délután a szavazást a főváros VI. kerületében, ahol az urnába egy, „a szavazás rendjét megzavaró eszköz – mely hangosan szöveget mond – került bedobásra”. A bizottság elnöke rendőrt hívott.

Az eszköz egy mobiltelefon volt, amelyből Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde hallatszott. A II. kerületben az egyik szavazókör előtt a fideszes Láng Zsolt képe díszelgett. Egy szavazó fölhívta a szavazókörben lévő hivatalos személyek figyelmét arra, hogy el kéne távolítani a képet, de csak a vállukat vonogatták.

A választás egyik jelöltje és a férje vitába keveredett a szavazatszámláló bizottság egyik tagjával a Szabolcs megyei Ópályán. A szóváltás tettlegességig fajult, de senki nem sérült meg, és a vitatkozó felek a testület elnökének felszólítására távoztak. A Borsod megyei Tornanádaskán egy asszony ittas férjével jelent meg, és ketten együtt mentek be a szavazófülkébe. A bizottság elnökének utasítására a férfi elhagyta a szavazókört, s miután a nő beismerte, hogy férje helyett is ő töltöttek ki a szavazólapokat, a voksokat érvénytelenítették.

Számos helyen előfordult, hogy a szavazásra jelentkező nem tudta igazolni a személyazonosságát, nem volt lakcímkártyája, illetve lejárt okmányokkal – egy helyen házassági anyakönyvi kivonattal –kísérelt meg szavazni. Ilyen esetben az érintett figyelmét általában felhívták arra, hogy a legközelebbi okmányirodában kérjen ideiglenes igazolványokat, és akkor voksolhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn egy kisgyerek beleesett az urnába, beszakítva annak tetejét. Az elnök leragasztotta az urnát, majd aláírásával hitelesítette azt, és folytatták a szavazást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.